“Dit moet ik toch even laten bezinken, maar eerst een feestje op de bus”: Club Brugge zorgt voor een delirium bij Kempense supporters

Lille/Brugge -

Wie had bij de loting voor de Champions League gedacht dat Club Brugge samen met teams als Napoli en Bayern München een groep zou leiden na drie speeldagen? Na een huzarenstukje tegen Atlético Madrid vieren we samen met supportersclub De Noorderkempen uit Lille de overwinning van hun geliefde Club Brugge. “Het wordt een kort nachtje.”

Dante Bellon

22.48u, het laatste fluitsignaal klinkt in het Jan Breydelstadion. Heel Brugge danst op haar grondvesten: Club Brugge heeft net Atlético Madrid geklopt op de derde speeldag van de Champions League. Overal klinken gezangen en wanneer ik de busparking nader, zwelt het geluid enorm. “We are Bruges, super Bruges, we are wonderful”, roepen de supporters na de wedstrijd nog eens massaal op de parking. Velen onder hen moeten de ochtend erna alweer vroeg uit de veren, maar met een overwinning van hun favoriete voetbalteam nemen ze dat er graag bij.

LEES OOK. Op naar negen op negen in de Champions League met SC De Noorderkempen: “Bruges are winning, everywhere we go”

Aan de bus van supportersclub De Noorderkempen gaat dat vlot verder in “Simon Mignolet, Mignolet, Simon Mignole-he-t”. Het is duidelijk wie de Gouden Schoen moet worden voor de supportersclub uit Lille. “Heeft iemand dit jaar meer zijn team rechtgehouden en voor zijn team betekend als Simon?”, stelt een fan de vraag terug.

Op naar Madrid

Wanneer iedereen stilaan terug aan de bus komt om opnieuw richting het pittoreske Lille te rijden, wordt het feestgedruis groter en luider. Het gevoel van ongeloof is nog nooit zo intens beleefd als nu. Iedereen komt met de handen in het haar toe. “Bruges are winning, everywhere we go”, en volgende week trekt De Noorderkempen met zeventig man richting Madrid. Dus volgens het supporterslied moet ook Brugge daar gaan winnen. “In totaal telt de supportersvereniging 140 leden. Dat daar de helft van meegaat naar Spanje, daar mag ik echt blij mee zijn”, zegt voorzitter Koen Driesen. Hij glundert alsof zijn club de beker met de grote oren al in de lucht heeft gestoken.

LEES OOK. Club Brugge blijft maar winnen in de Champions League, Atlético keert met lege handen terug naar Madrid

Twaalf op twaalf? Algemeen jageknik. “Dit hadden we nooit in onze stoutste dromen durven dromen. Eerder vandaag zei ik jou dat ik realistisch moest zijn, maar hier geniet ik enorm hard van”, gaat Koen verder. Nu mag er gedroomd worden. “We hebben Atlético gewoon gedomineerd vanaf minuut één, hè”, klinkt het. Ondertussen worden ook de commentaren gelezen op de sportpagina’s en analyseren de fans de wedstrijd nog eens van naaldje tot draadje.

Oké, er was ook wat geluk mee gemoeid dinsdag want Antoine Griezmann mist nog wel een strafschop, “maar dat geluk dwing je af. En waarom mag het niet eens meezitten?”, zegt Koen. Wie weet volgende week in Madrid, waar Brugge zich bij winst kan plaatsen voor de tweede ronde en overwintering in de Champions League.

LEES OOK. Mag Club Brugge dankzij historische Carl Hoefkens dit seizoen dromen van… een Champions League-finale?

Blijven dromen

Rond middernacht trekt de bus zich dan helemaal op gang en rijden we terug. Het ongeloof heeft ondertussen plaatsgemaakt voor grapjes, drank en nog wat gezang. Hier en daar een geeuw, maar iedereen houdt goed vol. Iets heser weliswaar dan bij de heenrit. Bij het passeren van de Ghelamco Arena klinkt nog eens een luide “Anti Buffalo”, en wanneer Koen de opmerkelijke statistiek onder ogen krijgt van coach Carl Hoefkens, glinsteren zijn ogen nog een laatste keer. “Dream the dream”, zegt hij nog. Het is duidelijk: geen enkele Lilse Clubfan wil wakker worden uit deze droom.

Vastgoed

Jobs in de regio