©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Rupel Boom gaat weer op zondagnamiddag voetballen: energiekosten swingen de pan uit

Rupel Boom gaat weer op zondagnamiddag voetballen. Ook bij de club uit de hoogste amateurklasse swingen de energiekosten de pan uit. Jeugdcomplex De Schomme beschikt wel al over ledverlichting, maar het Parkstadion in Boom nog niet, wat maakt dat de kosten fors oplopen.

Peter Nys

“Wanneer de omschakeling gaat gebeuren, weet ik nog niet”, zegt gerechtigd correspondent Dirk Claes. “We zetten de nodige stappen, maar het hangt niet alleen van de club af. We moeten nu onze tegenstanders verwittigen, want als je tijdens het seizoen de speeldata wil wijzigen, moet ook de tegenstander daarmee akkoord gaan. De partij tegen de U23 van OH Leuven is al in orde. We hopen nu snel op een akkoord met Wezet, Dessel en de beloften van Antwerp.”

Rupel Boom zoekt ook een ­oplossing voor de Koreaanse spits Sonny Baik. Hij kwam ­voorbije zomer over van ­Tongeren, maar speelde nog geen minuut omdat er pro­blemen zijn met zijn werk­vergunning. Baik stond bij ­Tongeren ingeschreven als ­student en ­tijdelijke sporter, maar dat bleek niet met de waarheid te stroken.

Vastgoed

Jobs in de regio