© ATV

Ook in dagopvangcentra personeelstekorten: “Invloed op levenskwaliteit van kinderen”

Schoten -

Ook dagopvangcentra worstelen met het groot tekort aan personeel in de zorgsector. Zo’n centra vangen kinderen en jongeren op met mentale beperkingen. Maar onder meer Dennenhof in Schoten heeft te weinig personeel om alles nog behoorlijk op te volgen.

Bron: ATV

“Als we één à twee personen per leefgroep moeten missen, is dat een groot probleem”, zegt teamverantwoordelijke van het Dennenhof, Margo Van Landeghem. “Per leefgroep zijn er dikwijls een zestal opvoeders. Als we het met drie moeten doen, betekent dat een serieuze invloed op de levenskwaliteit die we kunnen bieden aan de jongeren.”

Kinderen dragen uiteindelijk de gevolgen van de tekorten. “We hebben vorige week een leefgroep moeten sluiten en de kinderen moeten herverdelen over andere leefgroepen”, klinkt het. Er zijn wel zeker vijftien openstaande vacatures. Ook andere centra kampen met gelijkaardige tekorten. Ook in deze sector eisen de hoge facturen hun tol. Een sponsorloop moet personeel lokken en geld in het laatje brengen. “Het is frappant dat we dit zelf moeten doen, we verwachten toch iets meer steun van de overheid”, besluit Van Landeghem. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV