Aryane Cools en Wim Verreyken. © Victoriano Moreno

Aryane Cools (35) neemt voorzitterschap bij Open Vld Wilrijk over: “Tijd voor vervrouwelijking en verjonging”

Wilrijk -

Na de bestuursverkiezingen, neemt Aryane Cools (35) na zes jaar de fakkel over van Wim Verreyken (41) als voorzitter van Open Vld Wilrijk. Verreyken is verhuisd naar Duffel en werkt momenteel aan de uitbouw van een nieuw bedrijf. “Het was tijd voor vervrouwelijking en verjonging”, zegt een tevreden Verreyken.

“Als ondervoorzitter was het de meest logische stap dat ik nu de voorzitter zou worden”, zegt Cools. Ze is nog altijd ondervoorzitter bij Jong Open Vld in Antwerpen en blijft zo naar eigen zeggen de “link met de jeugd behouden.” “Daarnaast zijn er binnen onze partij in Antwerpen, maar twee districten met een vrouwelijke voorzitter. Met deze nieuwe functie wil ik écht de vrouwelijke stem laten horen.” Volgens Cools is het niet gemakkelijk om vrouwen te motiveren om in te politiek te stappen, net omdat er niet genoeg voorbeelden zijn.

Of Cools de dingen anders zal aanpakken dan Verreyken? “Ik heb de voorbije jaren met hem samengewerkt dus we hebben ook veel overlegd over hoe ik het zou aanpakken. Ik denk dat we nu vooral actiever de Wilrijkenaar zullen moeten aanspreken om er de volgende legislatuur weer bij te zijn. Waar we in het verleden comfortabeler zaten, is dat nu minder het geval. We willen de coalitie verzetten zoals hij is, maar hebben er toch graag een paar extra zetels bij.”

De focus wil Cools behouden op zwerfvuil, maar ook op openbaar domein. “Zo pleiten we ervoor om van de Spoorweglaan een fietsstraat te maken en meer tuinstraten op te richten, zoals dat bij de Aziëlaan is gebeurd. De plannen liggen klaar, maar het geld is er nog niet.”

Verreyken vertrekt niet volledig uit de partij. Hij blijft lid van het bestuur en zal vooral de website op zich nemen. “Ik heb mij goed geamuseerd de voorbije jaren en heb bereikt wat ik wilde. Ik laat het voorzitterschap dus in goede handen.” (svo)

LEES OOK. Eerste tuinstraat in Wilrijk geopend: “Genieten van een stukje natuur”

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio