©  ABA

Weg volledig versperd op E19 richting Brussel door ongeval: “Vermijd de omgeving”

De E19 ter hoogte van Vilvoorde-Cargo in de richting van Brussel is dinsdagavond volledig versperd door een zwaar verkeersongeval. Een bestelwagen reed er in op een vrachtwagen. De bestuurder zit nog steeds gekneld.

Kort na 18.00 uur reed een bestelwagen in een op een vrachtwagen op de E19 richting Brussel ter hoogte van Vilvoorde-Cargo. De bestuurder van de bestelwagen kwam daarbij knel te zitten. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de man te bevrijden. “Daardoor is de weg momenteel volledig versperd”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het verkeer moet de snelweg verlaten en kan via een parallelweg verder, maar het gaat er erg moeizaam.”

Omstreeks 19.00 uur stond er een file van meer dan 5 kilometer en moet je er rekeninghouden met wachttijden van ver boven het uur, zegt Bruyninckx. “Eigenlijk sta je er volledig stil. We raden daarom aan de omgeving te vermijden.”

Momenteel is het onduidelijk hoe lang de hinder zal aanhouden. “De bestuurder van de bestelwagen moet eerst bevrijd worden en daarna kan met pas overgaan tot het takelen van de voertuigen.”

Wie van Antwerpen naar Brussel rijdt, kan beter de A12 kiezen. Wie toch al op de E19 staat, kan de snelweg daar beter verlaten en de N16 nemen. In Willebroek kan je dan kiezen voor de A12.  (sgg)

Vastgoed

Jobs in de regio