©  BELGAIMAGE

‘The Big Bang Theory’-acteurs Kaley Cuoco en Johnny Galecki openhartig over hun kortstondige romance: “Zo nerveus voor onze eerste kus”

De Amerikaanse acteurs Kaley Cuoco (36) en Johnny Galecki (47) vormden een koppel in de mega televisie-hit The Big Bang Theory, maar ook in het echte leven hadden de twee een kortstondige romance. “Ik was zo nerveus voor onze eerste kus”, blikt Cuoco, die Penny speelde in de immens populaire reeks, terug op hun relatie in een groot interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

wvbBron: Vanity Fair

The Big Bang Theory is een van de succesvolste sitcoms ooit. In de serie draait het om de vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard, nerds die gepassioneerd zijn door comics, superhelden, fysica en ruimtevaart. En de ietwat dommige, maar des te knappe blondine Penny was daar om de aandacht te trekken van de puisterige bollebozen. Maar het was net zij die al vroeg viel voor de charmes van één van de knullige nerds. “Vanaf het begin had ik al een oogje op Johnny (die de rol van Leonard vertolkte, red.)”, vertelt de actrice eerlijk. “Op dat moment zaten we allebei in een relatie, maar toch had ik enkel en alleen interesse in hem.”

Al had Galecki dat in eerste instantie helemaal niet door, zo geeft de acteur toe. “Ik heb een gezond ego, maar als je met me flirt moet je het overduidelijk maken. Anders heb ik het niet door”, zegt hij. “En dat was het geval bij Kaley. Ik had geen idee dat ze verliefd was op mij tot op het moment dat we begonnen te daten.”

Geheim

Vanaf dan sprong de vonk tussen de twee snel over. “Tijdens het eerste seizoen waren we al verliefd op elkaar, en dat was nog voordat we in het echt een relatie hadden”, klinkt het.

Het duurde echter nog tot de veertiende aflevering van het eerste seizoen vooraleer de tortelduifjes besloten om het te proberen. In de scène waarin Leonard Penny redt in een lift, schoot Cupido zijn pijl eindelijk raak. “Daarmee is alles begonnen. Op dat punt wisten we allebei dat we gevoelens hadden voor elkaar. We konden het niet langer negeren. Dat zou een nog grotere afleiding zijn van ons werk”, vertelt Galecki.

Een romantische date en een paar glazen wijn later was de liefde tussen de twee officieel beklonken, maar het prille acteurskoppel hing het grote nieuws niet meteen aan de grote klok. “De volgende dag wilde ik iedereen van ‘The Big Bang Theory’ op de hoogte brengen. Maar Johnny zei: ‘We mogen het aan niemand vertellen!’ Dus hielden we onze relatie stil”, zegt Cuoco.

Onwennige eerste kus

Hoewel de spanning tussen beiden van het scherm spatte, voelde een eerste kus, zowel tijdens het draaien als daarbuiten erg onwennig aan, laat de actrice zich ontvallen. “Ik was zeer nerveus voor beide. Ik bedoel, ik was hem al aan het kussen als Penny voordat we aan het daten waren. Het is raar wanneer je verliefd bent op iemand en je die persoon moet kussen als acteur”, legt Cuoco uit.

Niet alleen de kijkers hadden het al snel door dat er iets gaande was tussen het duo. Ook de bedenker van de veel bekeken show, Chuck Lorre, kwam er al snel achter dat de twee gevoelens hadden voor elkaar. Zo haalt Galecki een grappige herinnering op over het gênante moment waarop Lorre hun verhouding - eerder toevallig - ontdekte. “Na de opnames waren Kaley en ik op de parking. Toen we Chuck zagen, hebben we ons onmiddellijk verstopt achter een auto”, zegt hij. “Maar Chuck had ons door. Gelukkig ging hij er goed mee om en heeft hij het niet doorverteld. We wilden gewoon niet dat iemand zich zorgen om ons zou maken”, aldus de acteur.

Hun sprookje hield helaas niet lang stand. Na twee jaar zetten de acteurs een punt achter hun relatie.

Vastgoed

Jobs in de regio