©  Pol De Wilde - Corelio

Onze bespaartip: gebruik je wasdraad het hele jaar door en bespaar 174 euro

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Dat onze droogkast een energievreter is, is geen geheim. In de lente en de zomer beperken we ons droogkastgebruik door onze was buiten in het zonnetje te laten drogen, maar in de herfst en winter blijft die wasdraad in de tuin of op het terras vaak ongebruikt. Onterecht, want ook op niet te regenachtige winterdagen krijg je je was buiten droog. Zelfs als het vriest. Check het weerbericht op dagen met wat zon, een beetje wind en niet te hoge luchtvochtigheid. En stel je wasmachine in op ’s ochtends vroeg, zodat je kleren, handdoeken of lakens de hele dag hebben om droog te geraken.

Op het energielabel van je droogkast vind je het gemiddelde jaarverbruik van je toestel. Dat verbruik is gebaseerd op 160 droogbeurten, drie per week. Zo verbruikt een toestel met energielabel B gemiddeld 561 kilowattuur per jaar. Tegen de huidige stroomprijzen kost je dat 521,73 euro. Als je een van die drie droogbeurten per week buiten kan doen, bespaar je dus bijna 174 euro.

 (jvbo)

Vastgoed

Jobs in de regio