Ingrid Wouters met een foto van haar doodgereden kat Nouchke / Rechts: de plek waar Nouchke is aangereden op het fietspad. ©  Joris Herregods

Ingrid beleeft Werelddierendag in rouw nadat kat wordt doodgereden op fietspad: “Ze racen hier voorbij zonder om te kijken”

Deurne -

Ingrid Wouters uit Deurne heeft geen reden om te vieren op Werelddierendag. Haar katje Nouchke, amper twee jaar, is doodgereden op het fietspad, vlakbij haar thuis. Ingrid is er het hard van in. “Ze racen hier over het fietspad zonder om te kijken en stoppen zelfs niet als ze een katje doodrijden”, zegt Ingrid.

Jan Stassijns

Nouchke betekende alles voor Ingrid Wouters uit Deurne. Maar op Werelddierendag moet ze haar beste maatje missen. Nouchke werd enkele dagen geleden doodgereden op het fietspad op de Turnhoutsebaan in Deurne, vlakbij huis. De bloedsporen getuigden van wat een harde klap moet zijn geweest. De kat was niet op slag dood, maar sleepte zich tot onder een auto, waar ze door één van de buren is gevonden. Even later overleed Nouchke bij de dierenarts.

“Ze is waarschijnlijk door een brommer omvergereden”, vertelt Ingrid aangeslagen. “Het moet een harde klap zijn geweest, want Nouchke was zwaar gehavend. Het kan niet anders dan dat de bestuurder het opgemerkt moet hebben, maar hij is gewoon doorgereden. Ik mag er niet aan denken hoelang ze heet afgezien. Ze racen hier over het fietspad tegen een hoge snelheid, vooral de speed pedelecs en brommers. Dat is levensgevaarlijk. Toen de buren de bloedsporen zijn gaan opkuisen, zijn ze zelf bijna omver gereden.”

De bloedsporen op het fietspad tonen hoe zwaar de klap moet zijn geweest. Baasje Ingrid plaatste een foto om de bestuurder aan te spreken. ©  rr

Voor Ingrid is het nog erg moeilijk om de plaats van het ongeval te passeren. Ze is droevig, maar ook kwaad. “Ik ben een papier gaan plakken met de foto van Nouchke”, zegt ze. “Twee brommers zijn me tegen hoge snelheid rakelings gepasseerd. Ik heb de blauwe lijn gebeld en ze zijn daar kennen ze de problematiek, maar er moet echt iets gedaan worden aan die hoge snelheden op de fietspaden. Voor Nouchke is het te laat, maar misschien kan het sommigen wel wakkerschudden.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio