Politie en brandweer sloten de Ankerstraat af voor het autoverkeer. © yjs

Brokstukken vallen naar beneden van voormalige drogisterij

Sint-Niklaas -

Dinsdagmiddag werd de Ankerstraat in Sint-Niklaas deels afgesloten nadat er brokstukken en dakpannen van de voormalige drogisterij De Walvis naar beneden waren gevallen. Het pand wordt als beschermd erfgoed gezien, maar staat ondertussen al jaren leeg.

Yannick Joos

Het pand van de voormalige drogisterij De Walvis is uniek in zijn soort, maar staat al jaar en dag te verkommeren door leegstand. Dinsdagmiddag vielen er afbrokkelende stenen en dakpannen van het pand op de hoek van de Ankerstraat en de Zamanstraat naar beneden.

Politie en brandweer kwamen ter plaatse en sloten de Ankerstraat af voor het autoverkeer. Voetgangers en fietsers konden langs de afgesloten zone passeren. Vanaf de Kalkstraat kon het verkeer langs de Ankerstraat nog de Zamanstraat inrijden, andersom was dat niet het geval. De hulpdiensten bekijken nu wat de verdere stappen zijn om de veiligheid in en rond het pand te kunnen garanderen.

Opvallend: eind augustus vielen er ook brokstukken van het gebouw van voormalige droogkuis Royal Clean op de Grote Markt naar beneden.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio