©  BELGA

Remco Evenepoel genoot van eerste koers in de regenboogtrui: “Het is een magisch gevoel”

Remco Evenepoel werd dinsdag 108ste in Binche-Chimay-Binche, op twee na laatste. Maar daar draaide de dag niet om. Die stond in het teken van het afscheid van Iljo Keisse, zijn ploegmakker. Keisse werd 107de en werd opgewacht door de kersverse wereldkampioen.

Vincent Van Genechten, Hugo Coorevits

LEES OOK. Afscheidnemende Keisse samen met regenboogtrui over de streep: “Iljo was één van de belangrijkste coureurs in mijn carrière”

“Het was mijn laatste dag dus ik heb er zo veel mogelijk van proberen te genieten”, aldus de wereldkampioen. “Op een bepaald moment zeiden ze mij dat Iljo gelost was en wilde ik hem gaan halen en met hem naar de finish rijden. Dat was niet afgesproken, gewoon een momentopname. Niet dat het een must was, maar ik wilde dat heel graag doen. Onderweg was het behoorlijk stil, we hebben vooral genoten van het moment. We wilden zo afzonderlijk mogelijk over de streep komen… Ik had mijn jaar niet mooier kunnen afsluiten.”

Al had Keisse de geste van Evenepoel, die vaak samen op hotelkamers sliepen, niet verwachte. “Hij verklaarde mij zot”, klonk het. “Ik zat goed in de koers en was constant alert, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om hem alleen over de finish te laten rijden. Ik ben hem dus gaan ophalen, voila. Het was ook een mooie dag, voor het eerst dit pak aantrekken. Een uniek moment. Het is een magisch gevoel om in die witte regenboogtrui rond te mogen rijden.”

 ©  Getty Images

LEES OOK. Philippe Gilbert sprint naar zesde plaats in laatste Belgische koers: “Ik heb genoten”

“En nu? Ik kijk uit naar mijn vakantie en een maand niks doen. Al zal het korter zijn dan dat, want er komen nog een hoop huldigingen aan”, lachte de man in de regenboogtrui. “Wanneer ik nog eens in de regenboogtrui in België ga koersen? Dat zullen de Ardennenklassiekers zijn, denk ik.”

Vastgoed

Jobs in de regio