Doron Oogjen plaatste een foto bij zijn oproep die voor alle duidelijkheid in scène is gezet. © rr

Zaakvoerder dakwerkbedrijf gaat dag per maand gratis klussen: “Mensen uit de nood helpen geeft me voldoening”

Rijkevorsel -

Doron Oogjen toont zijn nobele kant. Een dag per maand neemt de zaakvoerder een snipperdag in zijn dakwerkbedrijf om kosteloos bij mensen thuis eenvoudige klussen uit te voeren. Twee dagen na zijn oproep ontving Doron al een tiental aanvragen.

Ronny van den Ackerveken

Doron Oogjen is zaakvoerder van een dakbedrijf in Rijkevorsel. Het idee voor zijn maandelijkse klusdag sluimerde al langer. “Eigenlijk ligt een audioboek van de Amerikaanse coach Tony Robbins aan de basis”, legt Doron Oogjen uit. “Daarin vertelt hij hoe hij op Thanksgiving pakjes en eten rondbrengt. Dat inspireerde me om zelf iets te doen. Eerst dacht ik om iets te doen op de dagen met slecht weer. De 18 werknemers van mijn bedrijf blijven dan thuis en worden betaald door de Belgische staat. Dat is verloren potentieel en kan volgens mij beter op andere manieren gebruikt worden.”

“Het bleek veel te omslachtig om mijn werknemers klussen te laten doen bij mensen thuis. Daarom houd ik het zo simpel mogelijk en ga zelf een dag per maand bij een of meerdere mensen thuis aan de slag.”

Geen fooi

Op zijn Facebookpagina plaatste Doron afgelopen weekend een oproep. “Na 24 uur had ik al meer dan 430 likes. In twee dagen tijd hebben tien mensen me al gecontacteerd om bij hen thuis een klus te doen die ze zelf niet kunnen. Een van de vragen gaat over het afwassen van het plafond in de keuken. Als oefening heb ik onlangs een koppel geholpen door bij hen lampen op te hangen. Ze waren tevreden en wilden me geld geven, maar dat heb ik niet aangenomen. Ik doe het niet voor de fooi, mensen helpen geeft me tien keer meer voldoening. Door zo braaf te zijn, schiet ik misschien soms in mijn eigen voet. Het is voor alle duidelijkheid geen commerciële actie”, vertelt Doron Oogjen.

Respons

Doron benadrukt dat hij enkel kleine klussen doet. “De stoep vegen of een schilderij ophangen zijn enkele voorbeelden. Het is niet de bedoeling dat ik de hele dag in de tuin ga werken of twee kasten in elkaar zet. Ik heb ook geen idee hoe groot de respons gaat zijn op mijn oproep. Hopelijk kan mijn initiatief anderen inspireren om hetzelfde te doen. Zelfs als er maar één persoon zich geroepen zou voelen, dan ben ik al tevreden”, aldus Doron.

Wie een klus heeft voor Doron kan hem contacteren via messenger op de Facebook van ‘Doron Oogjen’.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio