© RTV

Opnieuw twee arrestaties in Turnhout voor moord op twintiger bij schietpartij in Beringen

In het gerechtelijk onderzoek naar de dodelijke schietpartij van zondagnamiddag op de Brugstraat in Beringen zijn nog twee arrestaties verricht. De speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg hebben een man van 20 jaar en een 46-jarige man opgepakt. Ze verschijnen woensdag voor de onderzoeksrechter. Zondagavond waren al twee minderjarigen gearresteerd. Die werden dinsdag door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Bij het schietincident liet een 24-jarige man uit het Antwerpse het leven.

LEES OOK. Dodelijk slachtoffer van schietpartij in Beringen is 24-jarige uit Dessel, twee minderjarigen uit Turnhout opgepakt

Zondag rond 16.30 uur werden bewoners in de Brugstraat in Beringen opgeschrikt door een schietpartij. Een 24-jarige man uit het Antwerpse had levensgevaarlijke letsels opgelopen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, maar daar bezweek hij aan de opgelopen verwondingen. Zondag arresteerde de Limburgse FGP twee minderjarigen uit de regio Antwerpen. Ze zijn dinsdag bij de jeugdrechter in Turnhout voorgeleid. Die besliste om ze in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen.

Dinsdagavond bevestigde persmagistraat Pieter Strauven dat maandag in Turnhout ook twee meerderjarige mannen in hechtenis zijn genomen. De federale gerechtelijke politie van Limburg voert het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter. Het gerechtelijk lab deed zondag een uitgebreid sporenonderzoek in de Brugstraat. Er werd een wetsdokter aangesteld om een letselbilan bij het slachtoffer op te stellen. Dinsdag vond er in het ziekenhuis een uitgebreide lijkschouwing plaats. Het parket duidde ook een ballistisch deskundige aan om de beschieting zelf onder de loep te nemen.

 ppn

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio