Er is er eentje klaar voor Lombardije: Pogacar snelt naar winst in Tre Valli Varesine met machtige eindsprint

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft dinsdag Tre Valli Varesine gewonnen, een Italiaanse eendagswedstrijd voor de Pro Series. Hij was de snelste in de sprint van een ruime kopgroep en deed zo extra vertrouwen op voor de Ronde van Lombardije.

Vincent Van Genechten

De voorlaatste Italiaanse voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Lombardije was één van de lastigste, want de 101e editie van de koers in aankomststad Varese werd voor het grootste deel op lokale klimcircuits afgewerkt. Verschillende Belgen lieten zich onderweg zien: Quinten Hermans en Johan Meens schoven mee met een vroege vlucht waar Hermans één van de sterkste renners bleek, Tim Wellens deed in de finale een aanvalspoging.

Uiteindelijk diende zich na een waslijst van aanvalspogingen een ruime kopgroep aan voor de slotkilometer. Movistar probeerde de afscheidnemende Alejandro Valverde in zijn laatste koersweek naar de zege te lanceren, maar de 42-jarige Spanjaard moest twee renners voor zich dulden: Tadej Pogacar won, Colombiaans kampioen Sergio Higuita werd tweede. Tweevoudig Tourwinnaar Pogacar, afgelopen zaterdag al tweede in de Ronde van Emilia, zet zo zijn favorietenstatus voor de Ronde van Lombardije van zaterdag alleen maar kracht bij. De Sloveen is de uittredende winnaar in het laatste monument van het wielerjaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Longo Borghini wint vrouwenwedstrijd

Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) heeft dinsdag de tweede editie van de vrouwenwedstrijd van de Italiaanse semiklassieker Tre Valli Varesine (1.1) op haar naam geschreven. De dertigjarige Italiaanse haalde het na 88,9 km tussen Busto Arsizio en Varese solo met een voorsprong van 26 seconden op de Amerikaanse Veronica Ewers (EF Education-TIBCO-SVB).

De Spaanse Ane Santesteban (BikeExchange-Jayco) won de sprint voor de derde plaats, voor de Italiaanse Elisa Balsamo (Trek-Segafredo) en de Cubaanse Arlenis Sierra (Movistar). Sierra had vorig jaar de eerste editie van Tre Valli Varesine voor vrouwen gewonnen.

Longo Borghini is op het einde van het seizoen duidelijk nog in vorm. Drie dagen geleden won ze ook al de Ronde van Emilia. Het is haar 35e profzege, haar zesde dit seizoen. Eerder was ze dit seizoen ook de beste in Parijs-Roubaix, een rit en het eindklassement in de Women’s Tour en werd ze Italiaans kampioene tijdrijden.

Vastgoed

Jobs in de regio