Myrthe van der Mark (33) werkt voor haar performances samen met de Belgische klarinettist en saxofonist Joachim Badenhorst (41). © RR

Experimentele kunst van Myrthe van der Mark te bezichtigen in CC Binder

Puurs -

Nog tot 4 december kan je in CC Binder in Puurs (Puurs-Sint-Amands) de experimentele kunst van de Nederlandse Myrthe van der Mark (33) gaan bekijken. De tentoonstelling opende afgelopen weekend met een unieke performance waar ook lokale talenten aan deelnamen.

Ward Bosmans

Tijdens de performance werd een parallel getrokken tussen minerale elementen en lichaamsoefeningen. Centraal in dit werk stond de verdieping van de synergie tussen beeldende kunst en performance. De performance liep, net als de expo, in samenwerking met Joachim Badenhorst. Ook lokale talenten deden mee aan de performance, waarbij je ogen en oren tekortkwam.

Wie deze performance heeft gemist, kan nog het hele najaar de experimentele kunst van Myrthe van der Mark bewonderen. De Nederlandse kunstenares werkt rond magnesium: als chemisch element, als symbool en als atoomnummer. Qua uiterlijk is het een glanzende, grijze vaste stof. Magnesium is genoemd naar een departement in Griekenland, waar de belangrijkste landbouwproducten tarwe, katoen, tomaten, druiven, olijven, appels en honing te vinden zijn.

Myrthe van der Mark studeerde af als Master of Arts aan The Institute of Performative Arts in Maastricht. Met haar performance ‘L‘Air’ werd ze in 2020 de eerste laureaat van Art Contest, de jaarlijks terugkerende wedstrijd in hedendaagse kunst voor jonge kunstenaars die in België wonen of verblijven. De voorbije twee jaar was ze resident in Zuidpool, het Frans Masereel Centrum, Kunstencentrum BUDA, School van Gaasbeek en op vele andere plekken, met de steun van vele cultuurpartners. In 2022 ontving ze een ontwikkelingsbeurs voor twee jaar van de Vlaamse overheid.

Voor haar performances werkt ze samen met de Belgische klarinettist en saxofonist Joachim Badenhorst (41). Hij werd verkozen tot beste klarinettist van 2011 door jazzjournalisten in de ‘4th Annual Intruso Critics Poll’.

De expo is nog tot 4 december dagelijks te bezoeken van 11u tot 18u in CC Binder in Puurs. De toegang is gratis.(wabo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio