De ‘duurzame helden’ van Edegem voor dit jaar. © RR

‘Duurzame helden’ van Edegem geven kwetsbare groepen kansen

Edegem -

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente zet het lokaal bestuur van Edegem zijn duurzame helden in de kijker. De lokale organisaties die nu de aandacht krijgen, zetten zich in voor kwetsbare groepen in de maatschappij.

Filip Spoelders

In 2022 ligt de focus van de themaweek, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, op Leave no one behind of Laat niemand achter. Het is een engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

“Tijdens deze week hangen de deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun duurzame helden in de kijker. De helden zijn lokale burgers, bedrijven en verenigingen die dagelijks bijdragen aan één of meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG‘s)”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA).

De organisaties die in Edegem werden bedankt voor hun dagelijkse inzet zijn Egris, Revalidatieziekenhuis RevArte, Thuis in Edegem, Gastvrij Edegem en vzw Transitie Zuitrandt.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio