Marjolein leert mensen omgaan met stress. © Filip Spoelders

Stress- en burn-out coach Marjolein stelt eigen praktijk in Boechout voor: “Een burn-out kan iedereen overkomen”

Boechout -

Als ervaringsdeskundige en door aan de slag te zijn in een groepspraktijk als coach, zag Marjolein Faes een eigen praktijk als logische nieuwe stap. Deze zet ze nu aan het Sint-Bavoplein in Boechout.

Filip Spoelders

Momenteel loopt de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Voor Marjolein is het een gepast moment om haar nieuwe praktijk voor te stellen. “Ik blijf mijn werk doen bij de groepspraktijk Het Medihuis van Schoten, maar als volgende logische stap wou ik uitbreiden met een eigen praktijk. Aangezien ik op zoek was naar een woonst waar ik ook mijn praktijk kon uitbouwen, belandde ik vanuit Antwerpen in Boechout”, vertelt Marjolein.

Stewardess

Ze volgde verschillende opleidingen en cursussen maar door zelf een burn-out te hebben ondergaan, spreekt ze ook uit ervaring. “Iedereen en mensen in de meest uiteenlopende functies kunnen het meemaken. Ik was zelf stewardess toen ik 2016 neerging in een vliegtuig. Dit was zeer beangstigend. Ik had me net drie dagen eerder ingeschreven voor een cursus stress- en burn-out coach omdat ik me niet mijn hele leven in een vliegtuig zag werken. Ik heb nog een paar keer geprobeerd terug aan de slag te gaan, maar het was op. Ik moest naar mijn lichaam luisteren.”

Dit deed ze ook door sinds 2017 een loopbaan uit te bouwen als stress- en burn-outcoach. “Het liefst zie ik mensen nog voor ze een burn-out hebben om deze te voorkomen. Maar ook wanneer ze in deze moeilijke situatie zitten, even zichzelf zijn verloren of te maken hebben met stress, ben ik er als coach om te luisteren en te praten. Ik werk heel praktisch en geef ze graag uitdagende opdrachten mee waarover ze zelf moeten nadenken. Uiteraard moet er niets, want de moet is dikwijls een oorzaak van stress.”

Tieners

Marjolein ziet mensen van alle leeftijden. “Ik weet niet of het een gevolg is van de coronacrisis maar ook tieners en hun ouders schakelen me in als stress- en burn-out coach.”

Ondertussen blijft ze zich bijscholen. “Ik ben heel erg geïnteresseerd over hoe ons brein werkt. Het is nu de bedoeling dat ik mijn praktijk nu verder laat groeien. Mijn ultieme droom is de realisatie van een plaats, denk aan een woning met een tuin, waar mensen kunnen ontsnappen. Het zou een combinatie zijn van een B&B met ruimte voor workshops en sessies of om in de tuin werken”, besluit Marjolein Faes.

Meer info op de website van Marjolein.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio