Het kruispunt van de Lierselei-Herentalsebaan in Oostmalle is dicht, het verkeer richting Zoersel kan wel nog passeren. ©  kma

Hinder door werken van Fluvius op druk kruispunt Lierselei-Herentalsebaan

Oostmalle, Zoersel -

Enkele dagen later dan werd aangekondigd is netbeheerder Fluvius gestart met werkzaamheden aan het drukke kruispunt van de gewestweg Lierselei (N14) met de Herentalsebaan in Oostmalle. Alleen het verkeer dat via de Lierselei richting Zoersel wil kan nog door.

Kristin Matthyssen

De werkzaamheden zullen tot en met zaterdag 15 oktober duren en veroorzaken aanzienlijke hinder. Het kruispunt is afgesloten. Alleen het verkeer richting Zoersel zal de werfzone kunnen passeren. Gemotoriseerd verkeer op lange afstand volgt een omleiding via Beerse.

Lokaal verkeer vanuit Zoersel moet omrijden via Westmalle, terwijl verkeer vanuit Wechelderzande via Vlimmeren moet. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel passeren via een doorgang, wat nuttig is met het Atheneum en basisschool ’t Park vlakbij.

In de richting van Zoersel kan je nog door op de Lierselei. ©  kma

Vlaams Belang Zoersel roept op om de signalisatie te verbeteren. Op de Oostmallebaan (N14) in Zoersel- het verlengde van de Lierselei - staan verschillende wegafsluitingen en signalisatieborden, ter hoogte van elke zijweg, en dat over de hele breedte van het rijvak richting Oostmalle. Ze staan er om aan te geven dat het er plaatselijk verkeer is en het kruispunt verderop in Oostmalle is afgesloten. “Maar de inplanting van de borden leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties”, zo vindt Wouter Bollansée, gemeenteraadslid van Vlaams Belang Zoersel. “Dat ze dat aan het begin, dus bij de overgang van Dorp naar Oostmallebaan, over de hele breedte een bord zetten, kan ik nog begrijpen. Dat men dit daarna om de tientallen meters herhaalt, leidt tot een gevaarlijk zigzag-parcours. Vanmorgen was er al een bord kapot gereden. Door de huidige inplanting van die borden nemen vele bestuurders zelfs de strook rechts van de wegafsluiting, wat parkeerstroken zijn.”

De versperringen aan de Oostmallebaan in Zoersel. ©  kma

Bollansée stelt voor om het eerste bord te laten staan om het doorgaand verkeer duidelijk te maken dat er een versperring is. “Alle volgende afsluitingen zouden kunnen vervangen worden door een bord op een paaltje waardoor de rijweg vrij blijft”, vindt hij.

Schepen van Openbare Werken Danny Van de Velde (N-VA) heeft de opmerkingen doorgegeven. “Het is geen werf van de gemeente Zoersel dus op zich hebben wij hier niets mee te maken. Door die versperringen te herhalen geef je wel duidelijk aan dat de baan verderop afgesloten is. Zomaar herhalingsborden plaatsen op een paal om die versperring aan te geven is wettelijk niet in orde. Er bestaan regels waaraan signalisatie moet voldoen om een versperring aan te geven. Het plaatselijk verkeer zal inderdaad moeten slalommen en hoffelijk het tegenliggend verkeer moeten laten passeren. Het is wel opmerkelijk dat ter hoogte van het Lindepaviljoen al een versperring kapot is gereden. “

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio