© RTV

Jongen (4) in kritieke toestand uit water gehaald in De Nekker, onderzoek loopt: “Hopen dat hij dit drama overleeft”

Mechelen, Bonheiden -

Een 4-jarige jongen vecht voor zijn leven in een Antwerps ziekenhuis nadat hij dinsdagnamiddag in een waterpartij in het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen was beland. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog volop onderzocht. Het jongetje werd ter plaatse gereanimeerd en nadien in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

Een groep kinderen van een Mechelse school voor buitengewoon onderwijs was dinsdagnamiddag op uitstap in het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Er werden onder meer spelletjes gespeeld. Een 4-jarige jongen uit Bonheiden moet tijdens de activiteiten even aan de aandacht van de begeleiders zijn ontsnapt en naar een waterplas niet zo ver van de kinderspeeltuin zijn gelopen.

“Toen de begeleiders merkten dat de jongen niet meer bij de groep was, werd er alarm geslagen en startte een zoekactie”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Tijdens het zoeken kon de jongen in het water worden aangetroffen en is de reanimatie onmiddellijk gestart. Het waren medewerkers van De Nekker die met de reanimatie zijn gestart, in afwachting van de komst van de ziekenwagen en de mug. Hoe lang de jongen in het water heeft gelegen, is voorlopig onduidelijk.

Politiebegeleiding

Het kindje werd in kritieke toestand naar het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen (UZA) overgebracht. De ziekenwagen kreeg begeleiding van motorrijders van de politie om onderweg zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

Een buitenbeeld van De Nekker. © rr 

De ouders van het slachtoffertje zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie en naar het ziekenhuis overgebracht om bij hun zoontje te kunnen zijn. Ook de begeleiders van de jongen kregen bijstand van slachtofferhulp.

Hoe en in welke omstandigheden het kind in het water is gesukkeld, is voorlopig nog onduidelijk. “Wat er precies is gebeurd, maakt deel uit van het verdere onderzoek”, zegt Van de Sande. De politie sloot dinsdagnamiddag een deel van het strand aan de grote vijver af voor het verdere onderzoek.

“De onderzoeksrechter, het labo, politie en parket zijn in de vooravond afgestapt in De Nekker om meer duidelijkheid te krijgen over het incident”, reageert Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Het gaat om een onderzoek naar onopzettelijke slagen en verwondingen. Niet dat er nu al mensen van iets beticht worden, maar zo kan er onder meer onderzocht worden wie er verantwoordelijk was voor de veiligheid van het kind en of alles in orde was op het vlak van het toezicht. Een wetsdokter is aangesteld om het kind in het ziekenhuis te onderzoeken.”

Aangeslagen

Bij het sport- en recreatiedomein De Nekker werd dinsdag aangeslagen gereageerd. “Over de omstandigheden van het voorval kan ik geen mededelingen doen omdat het parket de zaak onderzoekt. Maar dit is zwaar binnengekomen bij al onze medewerkers. We voorzien ook psychologische bijstand voor hen. En uiteraard hopen wij dat het slachtoffertje dit drama overleeft. Dat is het allerbelangrijkste”, reageert gedeputeerde Mireille Colson (N-VA), bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen. (tdk, svh)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio