Momo Kamatari.  © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Elke dag een nieuwe droom, dat is belangrijk”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Momo Kamatari (27).

“Geen betere plaats om van het zonnetje te genieten dan op de Grote Markt. Nu ja, veel vreugde haal ik er jammer genoeg niet uit, want ik ben onderweg naar een belangrijke afspraak. Af en toe moet je wel een beetje werken om vreugde te vinden. Een aantal jaren geleden leek mijn toekomst als lasser verzekerd, maar ik merkte al gauw dat die sector eigenlijk niets voor mij is. Ik ging de horeca in en dat bevalt me stukken beter.”

“Zo’n tien jaar geleden arriveerde ik in België. Ik groeide op in Burundi, maar mijn mama verhuisde 22 jaar geleden naar Brussel. Daar woonde ik de eerste zeven jaar, nu is Antwerpen al drie jaar mijn thuis. En ik wil je verzekeren, zo voelt het ook echt. Ik heb veel vrienden, familie en leuke collega’s, dat doet veel.”

“Brussel is echter nog niet helemaal uit mijn leven verdwenen. Ik speel nog steeds basketbal met een groepje vrienden uit de hoofdstad. Ons team krijgt versterking van een aantal lokale jongens uit Merksem. Een fijne mix.”

“Ik geniet van het leven, zonder haast of specifieke doelen. Ik vind het belangrijk dat elke dag nieuwe uitdagingen, dromen en verrassingen brengt. Zolang dat het geval is, ben ik een gelukkig man.” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio