De leerlingen van basisschool Bisterveld brachten elk een spade mee om te helpen bij de officiële eerste spadesteek van het nieuwbouwproject. © Chris Van Rompaey

Nieuwbouwproject Olivia richt zich naar alle soorten bewoners

Lier, Kessel -

Leerlingen van GO! Basisschool Bisterveld uit Kessel (Nijlen) hebben geholpen bij de officiële eerste spadesteek van het nieuwbouwproject Olivia in de Paul Krugerstraat in Lier. Het gaat om 69 BEN-appartementen, oftewel appartementen die weinig tot bijna geen energie verbruiken om te verwarmen.

Chris Van Rompaey

“Met project Olivia richten we ons bewust op inclusief wonen waar alle leeftijdsgroepen kunnen samenleven. In totaal gaat het om vijftig appartementen en negentien inclusieve appartementen met een mengeling van één, twee en drie slaapkamers van 66 tot 145 vierkante meter. Deze appartementen zijn bedoeld voor alleenstaanden, jongeren, jonge gezinnen, oudere mensen en mensen met een beperking”, beklemtoont Christophe Lejeune, sales- en marketingdirecteur bij projectontwikkelaar Brody.

Energiezuinig

“Het energiezuinige karakter van dit project is ook een belangrijke troef om te vermelden. De ramen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Vloerverwarming en een warmtepomp zijn aanwezig in elk appartement. Het E-peil voor deze appartementen zal ten hoogste 30 bedragen, waardoor kopers genieten van een fiscaal voordeel van 50% vrijstelling op de onroerende voorheffing gedurende de eerste vijf jaren.”

Residentie Olivia is omringd door groen, bomen en struiken. © Brody

“Project Olivia is centraal gelegen. Het ligt binnen de Ring (R16), vlak bij de groene gordel en ook vlak bij het centrum van Lier. Dit maakt dat het heel toegankelijk is te voet of te fiets. De residentie is omringd door groen, bomen en struiken om er een aangename omgeving van te maken. Momenteel verkochten we al 40% van de appartementen. Doordat dit de enige nieuwbouw aan deze kant van de stad is, valt de interesse uit bijvoorbeeld vooral Kessel, Koningshooikt en Heist-op-den-Berg ons op”, zegt Christophe Lejeune.

Levendige wijk

“De bedoeling is om hier een levendige wijk te creëren, het samenhorigheidsgevoel te versterken en vereenzaming tegen te gaan. Meer en meer mensen zijn alleen, zeker bij de groep van zorgbehoevenden. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren bij die groep die meer nood hebben aan contact met buren.”

De leerlingen van GO! basisschool Bisterveld mochten burgemeester Rik Verwaest (N-VA) assisteren bij de eerste spadesteek. “Onze projecten vernoemen we steeds naar de namen van de kinderen van onze werknemers. Daarom was het klasje van Olivia (8 jaar) hier vandaag (dinsdag, red.) aanwezig”, verduidelijkt Christophe Lejeune.

De oplevering van deze appartementen staat gepland in het voorjaar van 2024. De verkoopprijs begint op 208.086 euro.

brody.be/olivia

 © Brody

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio