©  Walter Saenen, rr

Bar Burbure is terug: onze drie lekkere tips

Culinair Antwerpen is altijd in beweging. We houden je in deze rubriek op de hoogte van de laatste lekkere nieuwtjes.

Arty Philip’s Biscuits

Philip’s Biscuits, het huis dat bekendstaat om zijn artisanale koekjes, is voortaan ook terug te vinden in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Philip’s Biscuits wil de traditie van vroeger hooghouden, toen Antwerpen nog een echte koekenstad was. Door de samenwerking met het KMSKA slaan ze een dubbelslag. In het museum haalt de koekjesmaker een andere traditie op, die van de fraai beschilderde koekjesdozen. Zo kan je Antwerpse handjes vinden in een doos met de beeltenis van de Madonna van Jean Fouquet, De Intrige van James Ensor of De Lezende Vrouw van Rik Wouters (foto). Een doos van 300 gram koekjes kost 24,70 euro.

Te koop in de museumshop en bij Philip’s Biscuits, Korte Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen, open elke dag en eerste zondag van de maand, www.philipsbiscuits.be

Spirit Festival

Hof ter Delft in Ekeren ontvangt zaterdag 8 en zondag 9 oktober het Antwerp Spirit Festival. Distilleerderijen, stokers en brouwers stellen er meer dan tweehonderd dranken voor.

Zo kan je kennismaken met organisator Likor.be, een webshop met drieduizend referenties van 390 wijnhuizen en 85 distilleerderijen. Er zijn masterclasses over whisky, zoals van de Belgische whisky Belgian Owl, de cognac van Vallein-Tercinier en de dranken van distilleerderij Wave Distil in Namen. Tickets koop je online. Voor 10 euro stap je binnen, krijg je een proefglas van Glencairn en drie betaaltokens, het betaalmiddel op het festival.

Zaterdag van 12 tot 19u, zondag 12 tot 18u, Hof ter Delft, Laar 42, Ekeren-Donk, www.spiritfestival.be

Bar Burbure gaat weer open

 ©  Walter Saenen

Cocktailbar Bar Burbure op het Antwerpse Zuid opent op 7 oktober opnieuw, bijna een jaar nadat het gedwongen de deuren sloot. “Door de heraanleg van de straat en de Gedempte Zuiderdokken moesten we wel”, zegt eigenaar Jurgen Lijcops (foto). “Intussen hebben we een nieuwe ploeg opgeleid in Henry’s Bar, de cocktailbar in hotel Botanic Sanctuary Antwerp. En nu gaan we knokken om weer volk naar de bar te lokken”, zegt Lijcops. In Bar Burbure draait het vooral om cocktails, wijnen en bubbels: zeg maar aperitief en after dinner.

Over diner gesproken. Binnenkort opent Jurgen Lijcops een nieuw restaurant naast de deur: Glass.

Vlaamsekaai 41, 2000 Antwerpen, www.barburbure.be

Vastgoed

Jobs in de regio