De Krachtboom en ballonnenlinten hangen vol warme spreuken om mensen in armoede mentaal een duwtje in de rug te geven. © Hans Otten

Krachtboom steekt mensen in armoede hart onder riem

Herentals -

Voor de deur van het inloopcentrum van De Dorpel en De Fakkel in Herentals hebben de vrijwilligers een krachtboom onthuld. Die boom hangt vol warme wensen en spreuken om mensen moed in te spreken.

De Dorpel is een vereniging die zich inzet voor mensen in een armoedesituatie. De Herentalse vereniging neemt ook deel aan de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid aan het begin van oktober. “Op voorstel van onze vrijwilligers hebben we een Krachtboom aangekleed”, zegt medewerkster Ellen van De Dorpel. “Die hebben we vol positieve boodschappen en wensen gehangen, waar onze mensen een of meerdere spreuken uit kunnen halen. Er hangen heel verschillende teksten tussen, zodat iedereen wel iets vindt dat op hel of haar van toepassing is.”

Er zijn veel verschillende spreuken zodat iedereen er wel iets voor zichzelf in vindt. © Hans Otten

Want een moeilijke financiële situatie gaat vaak hand in hand met psychische kwetsbaarheid, stelt de vzw vast. “Voor onze mensen breekt weer de moeilijkste periode van het jaar aan, nu de donkere tijden aanbreken. Met onze Krachtboom willen we hen aanzetten om positief naar zichzelf te kijken, de eigen krachten te ontwikkelen en elkaar te versterken. De bedoeling is dat mensen er niet alleen spreuken uit kunnen nemen, maar er ook in hangen.” (ho)

De Krachtboom geeft iets kleurrijks aan het inloopcentrum van De Dorpel nu de donkere maanden er weer aan komen. © Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio