Landschapspark Frijthout. © Stichting Kempens Landschap

Hove roept inwoners op om mee 3.800 bomen in landschapspark Frijthout aan te planten

Hove -

Hovenaars kunnen binnenkort mee 3.800 bomen planten in het landschapspark Frijthout. Lokaal bestuur Hove en Stichting Kempens Landschap organiseren op 27 november een zogenoemde plantdag, wat meteen ook een verjaardagsfeest wordt. Hove blaast 750 kaarsjes uit, Kempens Landschap bestaat 25 jaar.

Landschapspark Frijthout is een 22 hectare groene long in het noordoosten van de gemeente. Het gebied was vroeger in handen van private eigenaars, tot het uiteindelijk is opgekocht door de lokale besturen en Kempens Landschap. “De boomplantactie is een volgende stap in de verdere ontwikkeling van het park”, zegt Jan De Haes, covoorzitter van Stichting Kempens Landschap. “We creëerden inmiddels verschillende biotopen en zorgden met de verlegging van de Koude Beek voor een betere waterbuffering.”

Het toekomstige bos komt naast de speelzone in het park. “We planten een mengeling van wintereiken, zomerlindes, boswilgen, haagbeuken en ratelpopulieren”, vult Kathleen Helsen, ook covoorzitter van het Kempens Landschap aan. “Het gaat nu om jonge takjes, na enkele jaren bekijken we welke van die jonge bomen het meest beloftevol zijn; die geven we alle kansen om zich verder te ontwikkelen tot een bos.” (svo)

Vanaf 10 uur kan je op 27 november mee bomen planten. Inschrijven kan via deze link tot 20 november.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio