Een aannemer verwijdt zeven hoogspanningskabels in Lille. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Aannemer verwijdert hoogspanningskabels in Lilse dorpskern

Lille

Een aannemer verwijdert tussen woensdag 5 oktober en vrijdag 14 oktober een aantal hoogspanningskabels in het centrum van Lille. De werkzaamheden gaan tijdelijk gepaard met wat verkeershinder op de Poederleeseweg.

Tussen hoogspanningsmasten 60 en 70 verdwijnen vanaf woensdag zeven kabels op de lijn die over de Kardinaal Cardijnlaan, Beek, Poederleeseweg, Zagerijstraat, Moleneind, Boskapelstraat, Heiend en Broekzijstraat loopt. De aannemer heeft op al die plaatsen houten portieken geplaatst om te vermijden dat de kabels op de rijweg terechtkomen. Deze kabels gaan tijdelijk wat doorhangen als ze losgekoppeld zijn.

Tijdens deze operatie is het mogelijk dat de wegen hiervoor gedurende maximaal tien minuten worden onderbroken. “Dit gebeurt louter voor de veiligheid en ter bescherming van het verkeer mocht er iets mislopen”, luidt het bij de gemeente Lille. “Als je op het verkeerde moment op de Poederleeseweg passeert, kan het zijn dat je even moet wachten. De werken gebeuren niet tijdens de spits en niet op momenten dat er veel lijnbussen passeren.” (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio