De Lustige Trappers steunt Bone4Kids © RR

Wielerclub De Lustige Trappers fietst om Bone4kids te steunen

Hove -

Met de zevende editie is de Bone4Kids-day een vaste waarde geworden op de kalender van wielerploeg De Lustige Trappers uit Hove. Zaterdag fietsen de leden en andere deelnemers voor het goede doel van Hove naar Werchter en terug.

Filip Spoelders

Bone4Kids is het fonds dat zich inzet voor kinderen met pseudoartrose of niet-helende breuken. Een behandeling is er nog niet waardoor verder onderzoek naar de ziekte erg belangrijk is.

“Omdat elk ziek kind er één te veel is, zeker voor een uitzonderlijke ziekte als pseudoartrose, zet onze wielerploeg zich samen met het Universiteitsfonds van de KU Leuven in om de strijd tegen deze aandoening aan te gaan. Want gezondheid en sporten, dat wensen we elk kind toe”, vertelt Freddy Smet van De Lustige Trappers.

Om 10 uur vertrekt zaterdag een peloton van maximum 140 wielertoeristen aan Regina Pacis op de Boechoutsesteenweg. Met een lus richting Werchter en terug zullen ze tachtig kilometer in de benen hebben.

Kinderanimatie

Wie ondertussen in Hove blijft, kan Bone4Kids eveneens steunen door naar Regina Pacis te komen voor de randanimatie. Voor 5 euro per kind is er de hele dag onbeperkt spelplezier met onder andere een parcours voor gekke fietsen en springkastelen op maat van verschillende leeftijden.

De mensen die zich op voorhand hebben ingeschreven voor de barbecue kunnen vanaf 17 uur aanschuiven voor het eten.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio