Een viertal weesfietsen werd uiteindelijk uit de fietsenstalling gehaald. © Tommy Maes

Fietspunt haalt vier weesfietsen uit fietsenstalling station Balen

Balen -

Tijdens de weesfietsenactie aan het station van Balen werden vier weesfietsen uit de fietsenstalling gehaald. De opgehaalde fietsen worden nog drie maanden lang bijgehouden op de wijkpost van de politie in Balen.

Weesfietsen zijn fietsen die al lange tijd ongebruikt op een bepaalde plaats staan. Het Fietspunt van Mol, dat wordt uitgebaat door vzw De Sprong, hield dinsdag 4 oktober een weesfietsenactie aan het station van Balen. Met de actie wil het Fietspunt meer ruimte vrijmaken voor pendelaars die hun fiets in de stalling willen plaatsen.

Medewerkers van De Sprong bevestigden enkele weken geleden een papieren lintje aan de achterbanden van een aantal fietsen die al minstens drie weken zonder verplaatsing in de fietsrekken van het Balense station stonden.

De vier weesfietsen die er dinsdag 4 oktober nog stonden met hun lintje, werden meegenomen door medewerkers van de Balense verkeersdienst voor opslag in de politiewijkpost van Balen. Daar worden de fietsen nog drie maanden lang bijgehouden. Wie zijn meegenomen fiets in die periode weer wil ophalen, kan zich daarvoor met het nodige bewijs wenden tot de wijkpost van de politie (contact via e-mail: pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu). (mto )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio