De Vevoc-crossen verwachten honderden deelnemers aan de startlijn. © Leo De Nijn

Vevoc verwelkomt honderden sporters tijdens 49ste crossweekend

Leest -

Tijdens het komend weekend vindt op de terreinen van Chiro Leest (Mechelen) aan de Kouter het 49ste Crossweekend van Vevoc (Vereniging van oud-Chiroledenplaats) plaats.

“We verwachten tijdens de tweedaagse loop- en cyclocrosswedstrijden weer honderden deelnemers”, zegt het Vevoc-bestuur. De tweedaagse crossdagen van Vevoc zijn tot ver in de regio Mechelen bekend. Vorig jaar namen bijna duizend sportievelingen deel. 

Op zaterdag 8 oktober staan de eerste cyclocrossen voor liefhebbers gepland. Het eerste startschot wordt om 13u gegeven voor kinderen in verschillende leeftijdsreeksen tot 12 jaar. Om 15u staan de veteranen (vijftigplussers) aan de startlijn, een uur later rijden de liefhebbers bij de mannen en vrouwen hun wedstrijden. De elitemannen (amateurs) rijden de slotcross om 17u.

Op zondag 9 oktober wordt iedereen uitgenodigd voor de Crosslunch met stoofvlees en vol-au-vent. Om 14.30u starten de verschillende leeftijdscategorieën voor de loopcrossen. De microben (7-8 jaar) lopen hun 200 meter, gevolgd door crossen van 400 tot 3.200 meter. Omstreeks 17.30u sluiten de heren-masters af met een loopwedstrijd over een afstand van vier kilometer.(ldn)

Volledig programma: www.crossweekend.be

© Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio