©  Belga

Alle drie beschuldigden schuldig bevonden in ‘campingmoord’

Op het assisenproces over de campingmoord heef de jury zowel Alain Deltrude (48), Julien Butera (33), als Romuald Verburgh (35) schuldig verklaard. Het trio stond terecht voor de moord op Mihael Parrent (37) op 6 december 2017 in Middelkerke.

jvhBron: BELGA

LEES OOK. Campingmoord Middelkerke nog gruwelijker dan eerst gezegd

Parrent verbleef sinds een week in de caravan van Butera op camping Marva III in Middelkerke. Butera en Deltrude verweten het slachtoffer dat hij in die periode eten en medicatie van hen zou gestolen hebben. Naar eigen zeggen werd Butera nog kwader toen Parrent op 6 december zalm en bier gemorst bleek te hebben. Het slachtoffer kreeg daarom van Butera onmiddellijk enkele slagen in het gezicht.

Vervolgens kreeg de Oostendenaar zowel van Butera als van Deltrude heel wat rake klappen te verwerken, onder andere met een kookpot en een pan. Volgens hen deelde ook Romuald Verburgh op dat moment twee slagen en een trap uit, maar dat wordt door Verburgh met klem ontkend. Butera stak met een vleesspies in de schouder van Parrent, terwijl Deltrude zelfs zijn gezicht bewerkte met een mes. Uiteindelijk sneed Deltrude het slachtoffer met een broodmes de keel over.

Na de feiten verplaatsten Butera en Deltrude het lichaam met een kruiwagen naar een leegstaande caravan. Daar probeerden ze hem ter hoogte van de schaamstreek in brand te steken. Later die avond trommelde Verburgh een bevriende rechtenstudente op om “een probleem op te lossen”. Kelly D. en haar toenmalige vriend Bruno C. zakten die nacht vanuit de streek van Namen nog af naar Middelkerke. Het verminkte lichaam werd in de koffer van haar Seat Ibiza gelegd, maar ter hoogte van Slijpebrug liep het drietal al tegen de lamp. Deltrude en Butera werden even later op de camping opgepakt.

De beschuldigden riskeren levenslange opsluiting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER