©  Shutterstock

Hier kan je huishoudtoestellen huren: “Gezinnen kunnen zo besparen op hun energiefactuur”

Sint-Gillis-Waas -

De energiekosten swingen de pan uit, steeds meer gezinnen komen in financiële problemen en hebben moeilijkheden hun hoge facturen te blijven betalen. In de gemeente Sint-Gillis-Waas kunnen inwoners vanaf november dankzij het project ‘Papillon’ energiezuinige huishoudtoestellen aanschaffen tegen een maandelijkse huurprijs.

Yannick Joos

Over het hele Waasland wordt door Interwaas het zogeheten Papillon-project de komende periode op poten gezet. Gezinnen die moeilijkheden hebben om hun energiefactuur te betalen, kunnen beroep doen op het project om zo een energiezuinig toestel aan te schaffen tegen een maandelijkse huurprijs. Daarenboven zorgt Papillon voor de bijhorende garantie en service gedurende de huurperiode van tien jaar.

“Vaak gebruiken gezinnen die het financieel moeilijker hebben verouderde en dus energieverslindende toestellen”, aldus burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). “Door Papillon kunnen inwoners een zuiniger toestel gaan huren om op die manier te besparen op hun energieverbruik en zo hun energiefactuur verlagen. Aangezien de levering, installatie, onderhoud en vervanging inbegrepen zijn in het project, hoeven huurders ook niet wakker te liggen van onverwachte kosten voor het komende decennium.”

Het aanbod bestaat uit wasmachines, droogkasten, koelkasten, diepvriezers en vaatwassers. Na afloop van de huurperiode neemt leverancier Bosch het toestel terug voor hergebruik of recyclage van onderdelen. Daarnaast kunnen inwoners ook terecht bij het energieloket voor bijkomend advies en tips om hun energieverbruik te verlagen.

Wie interesse heeft om een huishoudtoestel via Papillon te huren, kan contact opnemen met het Welzijnshuis op het nummer 03-202.80.00 of via welzijnshuis@sint-gillis-waas.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio