De snelle interventie kon erger voorkomen. © Tommy Maes

Brand in leegstaand herenhuis blijft beperkt tot rookschade

Balen -

In een leegstaand herenhuis in de Schoolstraat in Olmen (Balen) is dinsdagvoormiddag brand uitgebroken. Die brand ging gepaard met rookontwikkeling. Door de snelle interventie bleef de schade beperkt tot rookschade in een kamer.

Een voorbijganger merkte dinsdagmorgen rond 10u dat er rook kwam uit een raam van een herenhuis in de Schoolstraat in het centrum van Olmen. Hij bracht meteen de brandweer op de hoogte.

Omdat de rook vanuit de eerste verdieping kwam en de passant niet wist of het huis bewoond was, kwam de brandweer met onder meer een ladderwagen ter plaatse. Het vuur was vrij snel onder controle, maar het kostte enige moeite om de brandhaard te vinden. Uiteindelijk bleek de brand te zijn ontstaan in de houten vloer van een kamer op de eerste verdieping.

De oorzaak van de brand is onbekend. De schade bleef dankzij de alertheid van de passant en de snelle interventie van de brandweer beperkt tot rookschade in de kamer waar het vuur ontstond. Er was ook geen gevaar voor de onmiddellijke omgeving. Het herenhuis in de Schoolstraat staat al ettelijke jaren leeg. Er was niemand in het pand aanwezig. Door de brand was de Schoolstraat een tijd afgesloten en werd het verkeer omgeleid. (mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio