Het gebouw van feestzaal Hof ter Smisse wordt geïntegreerd in het project. © ram

Bloemenboetiek en Hof ter Smisse maken plaats voor 38 appartementen

Hoogstraten -

Voor de sites van de voormalige winkel Bloemenboetiek en de vroegere feestzaal Hof ter Smisse op de Vrijheid in Hoogstraten is een omgevingsvergunning aangevraagd om er 38 appartementen te zetten. Daarvoor moet een oude buurtweg afgeschaft worden, maar er komt een nieuwe trage weg.

Bouwbedrijf Dego heeft de gebouwen van Bloemenboetiek en Hof ter Smisse gekocht om er het woonproject Bloemenhof te realiseren. In de omgevingsvergunning staat dat er 33 appartementen komen met 5 gekoppelde woningen. Het gebouw van feestzaal Hof ter Smisse wordt verbouwd tot 3 appartementen. Voor een handelspand wordt een functiewijziging gevraagd om te verbouwen tot 2 appartementen. In het ontwerp zijn een ondergrondse parking en een nieuwe publiek toegankelijke fiets- en voetgangersverbinding opgenomen. In de vergunningsaanvraag komt de afschaffing van een oude voetweg ter sprake. Tijdens het openbaar onderzoek kwamen twee bezwaarschriften binnen.

“De weg die verdwijnt, bestaat in de praktijk niet meer”, zegt schepen van Stadsprojecten Piet Van Bavel (Hoogstraten Leeft). “Door verkavelingen rond de molen staan er nu gebouwen op, maar de voetweg is nog wel vermeld in de Atlas van buurtwegen uit 1841. De nieuwe trage weg kan een verbinding vormen tussen de Vrijheid en de Leemstraat.” De gemeenteraad van Hoogstraten keurde de afschaffing van de oude voetweg goed. Raadslid Dimitri Van Pelt van oppositiepartij Anders merkte op dat het beter zou zijn om de voetweg te verleggen in plaats van af te schaffen. De andere oppositiepartij CD&V onthield zich bij de stemming omdat er geen kennisname was van de ingediende bezwaarschriften. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio