Kanye West shockeert met ‘White lives matter’-sweatshirt op eigen modeshow

De Amerikaanse rapper Kanye West, oftewel Ye, maakte een opmerkelijke statement tijdens de Yeezy-modeshow in Parijs, maandag. Daar verscheen hij met een sweatshirt met het opschrift White lives matter.

pom

Niet alleen Kanye West droeg een sweatshirt met de White lives matter-boodschap. Ook zijn negenjarige dochter droeg iets met dat opschrift, net als de modellen op de show van Yeezy. Yeezy is de artistieke samenwerking tussen het Duitse sportmerk Adidas en Kanye West.

LEES OOK. Kanye ‘Ye’ West opent bijna onherkenbaar de catwalkshow van Balenciaga

De slogan lijkt een reactie op de Black lives matter-beweging die op gang kwam in 2012. Toen schoot een wijkopzichter de 17-jarige zwarte jongen Trayon Martin dood, omdat hij er verdacht uitzag. De beweging leefde weer op toen op 25 mei 2020 een politieman George Floyd zo lang tegen de grond drukte dat hij overleed.

Dat Kanye West nu paradeert met White live matters-slogans is zijn zoveelste manier om aan te geven dat hij zich distantieert van het mainstream zwarte politieke gedachtegoed. West zet zich steeds meer op de lijn van right wing-figuren als Donald Trump.

Kanye West tijdens de modeshow in Parijs.  ©  Jana Call me J/ABACA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER