Pieter Vervaet: “Ondanks de promotie scoren we ook dit seizoen opnieuw vrij vlot.”  ©  EWT

Voetbal  2de provinciale C Sporting Sint-Gillis-Waas

Pieter Vervaet boekt met Sint-Gillis-Waas spectaculaire 5-3-zege tegen Kruibeke: “Er zat dit seizoen al meer in”

Sint-Gillis-Waas -

FC Sporting Sint-Gillis-Waas versloeg Kruibeke zondag met 5-3. Pieter Vervaet, de aanvoerder van Sint-Gillis-Waas, pikte opnieuw zijn goaltje mee. “Iedereen van de groep heeft de stap van derde naar tweede provinciale goed verteerd”, zegt Vervaet.

Dirk Van Bruysel

“Ondanks de promotie scoren we ook dit seizoen opnieuw vrij vlot”, aldus Pieter Vervaet. “De stap hogerop werd verrassend goed genomen, want vergeet niet dat we opnieuw weinig transfers realiseerden en er in onze jonge kern nog heel wat spelers rondlopen die de doorstart in vierde provinciale hebben meegemaakt. Neen, ik niet. (lacht) Ik ben met mijn dertig jaar dan ook de oudste van de ploeg.”

“Met onze huidige zeven op vijftien kunnen we niet anders dan tevreden zijn, ook al moet ik toegeven dat de stap van derde naar tweede provinciale een stuk moeilijker is dan die van vierde naar derde. Dit jaar is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten thuis te houden in de Houtvoortstraat, terwijl we vorig seizoen zowel uit als thuis punten konden sprokkelen. Nu is dat iets moeilijker. Daarom ook is zeven punten uit vijf matchen niet slecht voor een nieuwkomer op dit niveau. En er zat zelfs nog meer in. Tegen de inmiddels nog steeds ongeslagen leider Sinaai gaven de in de slotfase een 2-0-voorsprong weg. Dat is ons probleem: we krijgen te veel doelpunten tegen. Alleen Bazel en Dendermonde incasseerden tot op heden meer goals.”

“Toch vind ik dat we een ploeg hebben die in de middenmoot thuishoort. Tegenover de toppers Kieldrecht, Doorslaar of KV Sint-Gillis wegen we misschien wat licht, maar tegen alle andere ploegen uit de reeks kunnen we punten pakken. Afgelopen zondag tegen Kruibeke, toch een van de betere ploegen, kwamen we al vrij vlug op achterstand, maar toen we enkele minuten later al konden gelijkstellen, kregen de bezoekers meteen een ferme tik. Na een halfuur kwamen we zelfs voor, maar kort voor de rust scoorde Kruibeke tegen. Nog voor het uur tekende ikzelf voor de 3-2, waarna Kruibeke in enkele minuten werd uitgeteld.”

“Dit is hoe dan ook een mooie reeks om in te voetballen. Ik speelde al in bijna alle reeksen, behalve in eerste nationale, en heb dan ook het meeste ervaring in onze ploeg. Van mij wordt verwacht dat ik de jonge gasten in het team aanstuur, maar moeilijk is dat niet. Het zijn immers stuk voor stuk leergierige jongens die wekelijks willen winnen.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio