©  rr

Bibliotheek start met verhuur van gratis online films

Stekene -

Vanaf vrijdag 7 oktober start de bibliotheek in Stekene met het uitlenen van gratis online films uit de collectie van Sooner. De bibliotheek rolt dit project uit, samen met een groep van pilootbibliotheken en met Cultuurconnect, het digitaal steunpunt voor bibliotheken.

Ivan Elegeert

“Er is bewust gekozen voor een breed en kwalitatief aanbod, dat een mooie aanvulling vormt op de beschikbare dvd-collectie van de bib”, zegt schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout (Gemeentebelangen). “Je vindt er films en documentaires die je minder snel aantreft op commerciële streamingdiensten. Inloggen op het filmplatform kan via smartphone, computer, smart-tv of tablet met je Mijn Bibliotheek-profiel. Je kijkt dus online waar en wanneer je wil. Via dit project breidt de bibliotheek de huidige dvd-collectie uit met een streamingaanbod en willen men kwaliteitsfilms bij de bibliotheekgebruiker brengen. Zo kunnen we ook een breder publiek aanspreken, want niet iedereen heeft nog een dvd-speler.”

Sooner, opgericht als UniversCiné Belgium in 2008, is een initiatief van Belgische producenten en distributeurs. In hun catalogus zijn vooral films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema te vinden. “Het aanbod wordt geregeld aangevuld met nieuwe titels”, vervolgt Van Campenhout. “Zo rol je thuis het hele jaar door de rode loper uit en haal je via je laptop, mobiele telefoon, smart-tv of tablet zelf een filmfestival in huis.”

Meer informatie is terug te vinden op https://stekene.bibliotheek.be/cinebib.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio