Mountainbiker Seppe Vanhooydonck sluit zijn juniorentijd af als Vlaams kampioen. © RR

Achttienjarige Seppe Vanhooydonck sluit mountainbikeseizoen af in Vlaamse witte trui

Essen -

Seppe Vanhooydonck (18) uit Wildert kroont zich tot Vlaams kampioen mountainbiken. Als tweedejaars junior bij het Limburgse OMC mtb racing team startte hij het seizoen meteen sterk in de provinciale trui. Hij mocht het afsluiten in de witte Vlaamse trui.

“Na negen wedstrijden stond hij eerst in het klassement. Hij won drie wedstrijden in dat klassement en behaalde een paar podiumplaatsen. Het werd een spannend duel met Ruben Michiels van ATB Kempen. De laatste wedstrijd was bepalend. Seppe had aan een derde plaats uiteindelijk net genoeg om de witte trui te pakken”, vertelt papa Jim Vanhooydonck trots.

Seppe behaalde niet alleen in eigen land verschillende overwinningen, maar stond ook in het buitenland op een paar podiums. “Hij streed er tegen verschillende buitenlandse toppers. Ook in het Belgisch kampioenschap in Houffalize was hij goed weg. Hij reed langzaam weg van de concurrentie en het zag er goed uit. Hij had een voorsprong van een halve minuut op de tweede renner, maar in een zware afdaling ging het mis. Hij ging er met nog anderhalve ronde te gaan over de kop  en belandde op zijn hoofd. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een lichte hersenschudding, maar hij zag zijn droom daar wel in duigen vallen.”

Seppe Vanhooydonck behaalde afgelopen seizoen heel wat podiumplaatsen. © RR

Vanaf volgend jaar rijdt Seppe Vanhooydonck bij de beloften. “Het wordt de eerste jaren knokken. Deze catergorie behelst vier jaren. Hij combineert deze mooie sport met een opleiding aan AP hogeschool in Antwerpen”, benadrukt Jim.

Seppe en zijn ploegmaten zijn te volgen op Facebook. De ploeg zoekt nog helpende handen en sponsors voor het volgende seizoen. (ella)

Seppe Van Hooydonck is Vlaams kampioen MTB bij de junioren. Volgend seizoen rijdt hij bij de beloften. © RR

www.facebook.com/omcmtbracingteam

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio