Wendy Weckhuysen (links) overhandigt haar schepensjerp aan Marleen De Bruyn. © rr

Marleen De Bruyn krijgt als kersvers schepen meteen vragen over schooldirecties

Rumst -

Zoals afgesproken legde Marleen De Bruyn (CD&V) afgelopen gemeenteraad de eed af als schepen van Onderwijs in opvolging van partijgenote Wendy Weckhuysen. De Vooruit en Groen-fractie legde haar meteen het vuur aan de schenen over de gang van zaken in de gemeentelijke basisscholen.

Bij aanvang van de gemeenteraad kreeg Marleen De Bruyn de sjerp van Wendy Weckhuysen overhandigd. Fractieleider van Vooruit-Groen Christine Jacobs interpelleerde haar meteen over het feit dat de twee gemeentelijke basisscholen, Eikenlaar en Ter Doelhagen, het schooljaar zonder directie zijn gestart.

De directrice van Eikenlaar vertrok begin september naar de gemeentelijke basisschool in Edegem terwijl de vacature voor Ter Doelhagen maar niet ingevuld raakt nadat de plaatsvervangende directrice had besloten om niet deel te nemen aan de selectie en uiteindelijk heeft verkozen terug te keren naar haar vroegere school.

Werkdruk

“De schoolteams van beide scholen werken momenteel heel hard om alles draaiende te houden”, zegt Jacobs. “De vraag is hoe lang zij dat volhouden? Ook het aanstellen van waarnemende directeurs zal deze werkdruk niet verminderen.”

Twee goede krachten die vertrekken uit de gemeente is volgens de fractie allesbehalve een goede zaak. Ze verwijt de huidige meerderheid wel met een vernieuwd logo uit te pakken, maar er niet in te slagen structurele oplossingen uit te werken om de werkdruk in de scholen te verminderen.

Procedure loopt

Kersvers schepen Marleen De Bruyn zegt dat momenteel een procedure loopt voor de invulling van de directeursplaats in Ter Doelhagen. “Voor Eikenlaar kan dat voorlopig niet omdat Nathalie Herremans gebruikmaakt van de TAO (tijdelijke andere opdrachtregeling, red.). Voor die school zijn we dan ook op zoek naar een waarnemend directeur.”

Na de interpellatie in de gemeenteraad werd over deze kwestie een speciale raadscommissie op 24 oktober aangekondigd.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio