© Politiezone Mechelen-Willebroek

Controle zwaar vervoer op N177 en N16: “Een Nederlandse vrachtwagen was bijna 70% overladen”

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft in Mechelen en Willebroek bij een controleactie op zwaar vervoer voor 15.000 euro aan boetes uitgeschreven. Een Nederlandse vrachtwagen was bijna 70% overladen op de Maximaal Toegelaten Massa (MTM).

Bij de controle op de N177 in Willebroek werden voor een bedrag van 4.266 euro aan boetes uitgeschreven, op de N16 in Mechelen werd er voor 10.736 euro aan boetes geïnd. “De meest opvallende inbreuk was een Nederlandse lichte vrachtwagen die maar liefst 68% overladen was. De vracht was op de achteras met 29% overladen”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek.

Een andere vrachtwagen, die bovendien een MTM van 11.900 kilogram had, reed dan weer rond met een kenteken dat sinds 13 september gewist was. Deze bestuurder kreeg ook nog boetes voor inbreuken op de tachograaf, de transportvergunning, de ladingzekering en de technische keuring.

“Op de controleplaatsen werden nog eens negentien autobestuurders geverbaliseerd omdat ze geen veiligheidsgordel droegen en omdat een van hen zijn gsm gebruikte tijdens het rijden. Verder kregen ook nog twee motorrijders een boete van 58 euro omdat ze niet de voorziene beschermende kledij droegen”, zegt de eerste hoofdinspecteur. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio