©  AP

Eerste Russische reservisten ingezet in Donbas

Na de aangekondigde gedeeltelijke mobilisatie zijn de eerste reservisten ingezet in de bezette Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie maandag aangekondigd op berichtendienst Telegram.

wverBron: BELGA

“Gemobiliseerde soldaten doorlopen hun gevechtstraining in de Volksrepubliek Donetsk”, klinkt het. Er is een video te zien waarop soldaten schietoefeningen houden. Eerder had het Russische leger al aangekondigd dat er reservisten in Loehansk waren aangekomen.

Zowel in Loehansk als in Donetsk zijn de Russen in de verdediging gedwongen door de Oekraïense opmars. Afgelopen weekend moesten de Russen zich nog terugtrekken uit de strategische stad Lyman.

Volgens het Russische ministerie van Defensie worden de reservisten niet ingezet om gaten te vullen, maar zullen ze de bevoorradingsroutes achter het front moeten beveiligen na hun training. Alle reservisten moeten vooraleer ze worden ingezet eerst nog een training doorlopen om hun militaire kennis op te frissen. Volgens experten zal het gros van de reservisten binnen één à twee maanden worden ingezet.

LEES OOK. Ook op Russisch geannexeerd gebied blijven Oekraïners steden heroveren: waar gaat dat eindigen? Dit denken waarnemers

Vastgoed

Jobs in de regio