© Twitter, DefenceU

Hartverwarmend: Oekraïense soldaat redt puppy in Cherson en draagt het in rugzak

Hoewel de Oekraïense troepen het zwaar te verduren krijgen door de invasie van het Russische leger, deelt het Ministerie van Defensie af en toe hartverwarmende beelden die door Oekraïners gefilmd werden. Videobeelden van een Oekraïense soldaat in Cherson met een puppy in zijn rugzak gingen viraal op sociale media.

Sonia De Bock

Zondagavond plaatste het Twitter-account van het Ministerie van Defensie in Oekraïne een filmpje van een groep Oekraïense soldaten die over een weg liepen, waarbij één soldaat een puppy in zijn rugzak draagt. Volgens het Twitter-account @galcpmedia had de soldaat het hondje gered van “honger en beschietingen” in de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne. De video werd meteen massaal gedeeld en is ondertussen al meer dan 450.000 keer bekeken.

Het Ministerie schreef bij de Tweet: “Als ik groot ben, wil ik net als Patron zijn”, verwijzend naar de explosievenhond die in mei dit jaar nog een medaille kreeg van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Jack russell Patron groeide in korte tijd uit tot een nationaal symbool van het Oekraïense verzet tegen Rusland.

LEES OOK. Vreugdedansje van Oekraïense soldaten net voor herovering van Lyman gaat de wereld rond

Jack russell Patron kreeg in mei 2022 een medaille van president Zelensky voor het grote aantal explosieven dat hij opspeurde. De Canadese premier Justin Trudeau (helemaal rechts) was ook aanwezig. ©  Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER