Beeld uit de Doelhofstraat. © Patrick De Roo

Buurtbewoners boos over staat van Doelhofstraat, district reageert: “Begin 2023 gaan we aan de slag”

Merksem -

In het district Merksem zet de heraanleg van de Doelhofstraat de gemoederen al een tijdje in beweging. De vernieuwing van de riolering, de rijweg en het trottoir werd al meermaals uitgesteld, en dat is niet naar de zin van de inwoners die stilaan hun geduld verliezen. “De toestand van de rijweg is erbarmelijk en dwingt ons tot de aankoop van nieuwe bumpers”, klinkt het. Het district begrijpt de frustraties, maar stelt de bewoners gerust: “Begin 2023 starten de werken.”

In juni 2020 presenteerde het district de allereerste plannen voor de vernieuwde Doelhofstraat via een digitaal infomoment aan de bewoners. Ondertussen is het definitieve ontwerp ook getekend: de verouderde riolering wordt vernieuwd, wat meteen het pad effent voor een nieuwe rijweg en trottoir en heel wat extra groen. De plannen liggen dus al een tijdje klaar, maar de buurtbewoners vragen zich luidop af waarom de uitvoering ervan zo lang op zich laat wachten.

Een serieuze put in de straat. © Patrick De Roo

“Dit spelletje sleept al jaren aan. Het district beloofde zo’n twee jaar geleden dat de werken zouden starten. Maar een aantal kleine ingrepen en een paar uitgestelde werkmomenten later is er nog altijd veel te weinig veranderd. Dit kan echt niet langer zo blijven voortduren, we voelen ons machteloos.” De kritiek is niet mals, maar volgens buurtbewoner Guy Aerts (68) zeker niet onterecht.

“De grootste problemen worden veroorzaakt door de riolen: die zijn zo verouderd dat je overal putten in de straat krijgt. Ze komen die wel herstellen, maar niet duurzaam. Heel wat bewoners hebben al nieuwe veringen of schokdempers moeten laten steken aan hun wagen. Als je met een vals gebit de straat inrijdt, is de kans groot dat je haar zonder tanden weer uitrijdt”, meent Aerts.

Perspectief dankzij schepen

Districtsschepen van Mobiliteit, Openbaar Domein en Ruimtelijke Ordening Jari Frensch (N-VA) wil de bewoners gerust stellen. “We hebben ons altijd sterk gemaakt dat we de Doelhofstraat nog deze legislatuur onder handen zouden nemen. En dat zal ook gebeuren. De afgelopen tijd liepen we vertraging op, enerzijds door corona, anderzijds door een aantal aanpassingen bij het studiebureau. Maar begin 2023 gaan de werken echt van start. Een exacte datum is er nog niet, maar we zullen de bewoners zo goed mogelijk briefen.”

 © Patrick De Roo.

Frensch begrijpt de onvrede van de buurtbewoners en benadrukt dat ze met al hun vragen terechtkunnen bij het team wijkoverleg van het district. De districtsschepen vraagt zich echter wel af hoe het komt dat de burgers met hun vragen zitten. “We doen er nochtans alles aan om hen zo goed mogelijk te informeren. Misschien was het tijdens corona niet evident om iedereen online te bereiken. Daarnaast zetten we ook in op informatieborden in de straat en steken we brieven in de bus. Hoe dan ook, voor vragen staan we altijd open”, verzekert Frensch.

Meer gedetailleerde info via deze link.

Wie vragen heeft in verband met de werken, kan deze stellen via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio