©  VDB

Tim Merlier sprint voor Yves Lampaert en Michiel Lambrecht naar zege in Herfstcriterium van Oostrozebeke

Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) heeft maandag het 76e Herfstcriterium van Oostrozebeke op zijn naam gebracht. De 29-jarige Belgische kampioen was de snelste na 100 kilometer of 45 ronden in en rond het centrum van de West-Vlaamse gemeente, na een sprint met drie. Yves Lampaert eigende zich de tweede plaats toe voor thuisrijder Michiel Lambrecht. Timothy Dupont viel net naast het podium. Stijn Steels werd vijfde voor Rune Herregodts.

Bron: BELGA

Het was bondscoach Sven Vanthourenhout die de bende op gang vlagde. Meteen vonden tien renners inspiratie om voor de groep te gaan uitrijden. Onder hen Timothy Dupont. Lang duurde dat verhaal niet. Men had er duidelijk zin in en dat resulteerde in een hoog tempo. Tim Merlier ging daarop in de aanval met onder andere Rune Herregodts, Michiel Lambrecht en Lorenzo Masciarelli. Maar ook deze vlucht was geen lang leven beschoren. 

Het bleef aanvallen regenen tot zich op vijf ronden van het einde een kopgroep vormde met tien renners. Daar maakten Tim Merlier, Michiel Lambrecht, Yves Lampaert, Rune Herregodts, Stijn Steels, Timothy Dupont, Alec Segaert, Luca Van Boven, Jens Keukeleire en Louis Blouwe deel van uit. Tot een sprint met tien kwam het evenwel niet. Met nog een ronde te rijden versnelden Yves Lampaert, Michiel Lambrecht en Tim Merlier opnieuw. In de laatste rechte lijn stond er geen maat op Tim Merlier die netjes de maat nam van zijn metgezellen. 

 ©  VDB

De Belgische kampioen volgt Remco Evenepoel op als eindlaureaat van het Herfstcriterium van Oostrozebeke. De regerende wereldkampioen was in 2019 de sterkste van het pak. In 2020 en 2021 werd het criterium niet georganiseerd wegens de coronapandemie.

“Wij hebben hier goed rond gevlamd. Een dagje rustig fietsen was het niet. Als ik kijk op mijn fietscomputer zie ik een gemiddelde van meer dan 46 kilometer per uur. Niet slecht gereden zeg ik dan. Morgen rijd ik in Binche, zondag wacht de Memorial Rik Van Steenbergen en dan zit het seizoen erop”, gaf Tim Merlier mee. “Ik voel me nog heel goed. Te goed eigenlijk om nu al te stoppen. Voor mij mochten er nog wel een pak koersen komen maar dat is dus niet het geval.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen