©  EPA-EFE

En of ze op hun hoede zijn bij Atlético, waar Simeone zich gaat aanpassen aan Club Brugge: “Ze zijn héél, héél sterk”

Het is van moeten voor Atlético Madrid en Diego Simeone. Na de nederlaag op Leverkusen tellen de Spanjaarden drie punten achterstand op de Belgische leider in groep B. “Ze staan daar misschien niet geheel onverwacht”, aldus aanvoerder Koke.

Junior Verbeeke

LEES OOK. Ferran Jutgla wil landgenoten een loer draaien: “Als we onze lijn niet doortrekken, was zege in Porto niets waard”

Diego Simeone speelde in 2018 al tegen Club Brugge in de Champions League, al vindt El Cholo niet dat je die partijen nog kan vergelijken. “Het is een andere wedstrijd, en ook een heel moeilijk”, zegt Simeone. “Club zorgt voor veel pressing en offensieve dynamiek. Ik vind dat trouwens mooi om te zien. Die offensieve kwaliteiten zorgden ervoor dat ze vier keer gescoord hebben op Porto. En gewonnen hebben tegen Leverkusen.”

Ook zijn aanvoerder Koke, die ondertussen ook 67 caps voor Spanje op de teller heeft, is op zijn hoede. “Het wordt een heel belangrijke wedstrijd. Brugge staat - misschien niet zo onverwacht - eerste in de groep. We moeten gewoon winnen, de drie punten is het enige wat telt. Het is wat het is, ze staan eerste. Wij hadden ook liever zes punten gehad.”

 ©  EPA-EFE

Opvallend: het systeem van Atlético was een themaatje voor de Spaanse collega’s. Simeone speelde met drie aanvallers én Witsel op het middenveld. “Of dit mijn systeem wordt? Ik zit hier ondertussen al zo lang, en ik heb nog nooit een vast systeem gehad”, haalde Simeone de schouders op. “Wie mij kent, weet dat ik mij aanpas aan de tegenstander. Dus ook aan Club Brugge dinsdag.”

Voor Koke maakt het niet uit hoe zijn ploeg dinsdag speelt. “De manier waarop we hebben gespeeld in Sevilla, is niet zo interessant. Onze jongens moeten dinsdag vooral fris zijn om te spelen. Verder is de tactiek aan onze coach.” Mooie woorden en respect voor de Belgische landskampioen, dus. Want Simeone besloot zijn (korte) persconferentie met het feit dat Club “héél, héél sterk” is.

LEES OOK. Skov Olsen out én verdedigende vraagtekens, maar Hoefkens wil opnieuw verbazen: “Als wij een goede dag hebben, maakt het niet uit wat de tegenstander doet”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League