Een ecomarkt van de UAntwerpen enkele jaren geleden. ©  rr

UAntwerpen loopt, ontdekt en verkoopt voor duurzaamheid en klimaat

Antwerpen -

De gevolgen van de klimaatverandering zullen het sterkst gevoeld worden door jonge mensen en toekomstige generaties. Daarom organiseert de UAntwerpen bij de start van het nieuwe academiejaar drie duurzame acties om de studenten bewust te maken en zo de stem van het klimaat te versterken.

Studenten die de stad willen verkennen en te weten willen komen waar ze goedkoop kleding of decoratie voor hun studentenkamer kunnen vinden, worden tussen 3 en 7 oktober tijdens een Thriftshoptoer rondgeleid in Antwerpen door Green Office, het studentenplatform dat duurzaamheid op de universiteit in de spotlights zet.

Voor wie zich graag bewust kleedt of zijn/haar kamer inricht, organiseert de universiteit een vintage & (e)comarktje in de Greenhub, onder studentenrestaurant Komida op de Stadscampus. Van 3 tot 7 oktober van 11 tot 17 uur kan je er terecht om goedkoop leuke spulletjes op de kop te tikken en een tweede leven te geven.

Daarnaast doet UAntwerpen op 11 oktober mee aan Running out of Time, een non-stop estafetteloop die begint in het Schotse Glasgow, waar de vorige klimaatconferentie plaatsvond. Na 7767 kilometer komt ze aan in het Egyptische Sharm el-Sheikh, waar de volgende klimaatconferentie plaatsvindt. jas

www.uantwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio