©  GEERT TRESIGNIE

‘Merci Iljooo’ krijgt vorm: Iljo Keisse rijdt bij afscheid met Team Belgium omnium met én tegen verschillende wereldtoppers

Op donderdag 24 november neemt Iljo Keisse afscheid van de wielersport tijdens een gala-avond in het Gentse Kuipke. Tijdens de feestelijkheden ontbreekt ook het sportieve niet en zal een Team Belgium, uiteraard onder aanvoering van Keisse, het tegen een Team International opnemen in een omnium.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Bij het Team International maakte organisator Golazo de eerste vier namen, stuk voor stuk wereldtoppers die jarenlang aan de zijde van Keisse gekoerst hebben, bekend. Zo wordt de 38-jarige Nederlander Niki Terpstra, oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en jarenlang ploegmaat van Keisse, een van de speerpunten. Ook Michael Mørkøv en Elia Viviani tekenen present. Met de Deen won Keisse de Zesdaagse van Gent in 2015, met de Italiaan in 2018, de voorlopig laatste zege van Keisse in ‘t Kuipke. Eerder was al bekendgemaakt dat Mark Cavendish niet zou ontbreken op ‘Merci Iljooo’, zoals de gala-avond heet.

Bij Team Belgium krijgt Keisse onder meer Stijn Steels aan zijn zijde. De overige namen van Team Belgium en Team International volgen binnenkort. Het omnium zal bestaan uit een dernyrace, afvallingskoers, scratch, puntenkoers en 500 meter sprint.

 ©  BELGA

De 39-jarige Keisse kondigde eerder aan dat dit jaar zijn laatste seizoen als profrenner zou worden. De Gentenaar rijdt sinds 2010 voor Quick-Step. Zijn overwinning in de slotetappe van de Ronde van Italië 2015 is zijn mooiste zege op de weg. In het baanwielrennen stapelde Keisse de triomfen op. ‘Zijn’ Gentse zesdaagse won hij zeven keer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen