© BFM

Verdachte poederbrief aangekomen bij supermarkt Jumbo in Ranst

Ranst -

De brandweer is maandagnamiddag opgeroepen nadat bij supermarkt Jumbo in Ranst een verdachte poederbrief was toegekomen. De politie benadrukt dat er voor de winkel en zijn klanten nooit gevaar was. De supermarkt is intussen weer geopend.

nelo

Rond 16.20 uur kreeg post Ranst van Brandweer Zone Rand een oproep over een verdacht pakketje dat was aangekomen bij de Jumbo in de Kromstraat. “De brief werd geopend door de manager van de zaak”, vertelt Els Kusters, woordvoerster van politiezone Zara. “In de enveloppe zat een pakje met wit poeder. De manager had enkel de enveloppe geopend en verwittigde meteen de hulpdiensten.”

Tijdens het wachten op de brandweer werd de winkel kort gesloten. Beschermd in een chemicaliënpak bracht een brandweerman het pakje naar buiten. “De verdachte brief zal worden overgemaakt aan de civiele bescherming, zij zullen onderzoeken over wat voor poeder het precies gaat”, zegt Kusters.

De manager, die de brief opende, kwam niet in aanraking met het poeder en raakte dan ook niet gewond. Of de brief al dan niet verstuurd werd door een ontevreden klant of één of andere flauwe grappenmaker zal het onderzoek moeten uitwijzen.

 © BFM

 ©  BFM

 © BFM

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio