Alexander Vandersmissen wordt de eerste voorzitter van de politieraad van de zone Rivierenland. ©  Dirk Vertommen

Nieuwe politieraad nu al geïnstalleerd: alle leden leggen de eed af

Willebroek, Bornem, Puurs-Sint-Amands, Mechelen -

De politieraad van de nieuwe politiezone Rivierenland is maandagavond officieel geïnstalleerd. Alle politieraadsleden legden de eed af en keurden al tal van zaken goed.

Hoewel de politiezone pas op 1 januari van start gaat, is de politieraad nu al geïnstalleerd. Eerste voorzitter wordt de Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). De volgende jaren volgt er een rotatiesysteem wat betreft het voorzitterschap, zodat ook de andere burgemeesters voorzitter worden. Het gaat om Eddy Bevers (N-VA, Willebroek), Greet De bruyn (CD&V, Bornem) en Koen Van den Heuvel (CD&V, Puurs-Sint-Amands).

Naast de burgemeesters zetelen er 25 raadsleden in de politieraad. Het gaat om drie mensen uit Bornem, vier uit Puurs en vier uit Willebroek en veertien uit Mechelen.

Maandagavond legde iedereen de eed af en werd ook al de nieuwe naam van de zone (Rivierenland) goedgekeurd. Ook andere zaken zoals de maatschappelijke zetel van de politiezone, de vacantverklaring van de zonechef en de rangorde van de politieraadsleden werden goedgekeurd.

Naast de politieraad van de zone Rivierenland blijven tot eind dit jaar ook de politieraden van Mechelen-Willebroek en Klein-Brabant nog operationeel. (tdk)

LEES OOK. Politiezone Rivierenland is derde grootste politiekorps van Vlaanderen: “Evenveel of zelfs meer blauw op straat dan voor fusie”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio