’t Boshuisje in Zoersel. Voorlopig niet meer beschikbaar als halte tijdens het wandelen. ©  kma

Boshuisje aan Zoerselbos is dicht, voorlopig geen warme drank meer aan open haard of Leuvense stoof

Zoersel -

Eerder was gezegd dat het Boshuisje tot eind november zou openblijven, maar de familie Michiels laat nu zelf op sociale media weten dat haar laatste dag erop zit. De bekende taverne aan de rand van het Zoerselbos gaat dicht voor restauratie en zal nadien heropenen onder een nieuwe zaakvoerder.

Harry Michiels, vroeger wielrenner, maakte zelf bekend dat de laatste dag erop zit. “Einde van het tijdperk familie Michiels na 49 jaar. Heel fier wat we daar gerealiseerd hebben onder veel tegenwerkende omstandigheden. Langs deze weg dank aan de zovele trouwe klanten, jullie waren er voor ons , en wij voor jullie. Tot later, men weet maar nooit . Donald & Harry”, schrijft hij.

Er liepen direct veel reacties binnen van mensen die blij zijn dat ze recent nog eens gestopt waren en nu de vriendelijke bediening gaan missen. De herinneringen gingen soms ver terug in de tijd, zelfs tot de dagen dat er nog in de beek werd gezwommen.

’t Boshuisje is voorlopig dicht. ©  kma

De eigenaar van het bekende Kempens boerderijtje, een brouwer uit Vorselaar, wil er niet veel over kwijt. Wel staat vast dat er opnieuw horeca-uitbating komt. Maar het is dus onzeker of u zich deze herfst of winter na een flinke boswandeling al naast de open haard of de Leuvense stoof zal kunnen opwarmen.

Het Boshuisje staat bekend als de plek waar Hendrik Conscience het verhaal van De Loteling noteerde. Toevallig geeft vrijdag 21 oktober Johan Vanhecke, hoofd archiefverwerking van het Letterenhuis en gespecialiseerd in Vlaamse literatuurgeschiedenis in De Bijl een lezing over wie die mysterieuze loteling precies was. En over wat Conscience nu juist in Zoersel deed? Ontmoette hij in het Boshuisje echt de soldaat die uitgeloot werd en half blind raakte?

 ©  kma

Zoerselaar Leo Cautereels bewees al eerder dat Jan en Trien uit De Loteling nooit in het boshuisje hebben gewoond. Kan het zijn dat de bewoners van het Boshuisje dat verhaal verteld hebben, of speelt er iets anders mee? Welke verhalen spelen zich nog af in de omgeving van het Zoerselbos? De lezing start om 20u in De Bijl aan Dorp 1. De toegang is 7 euro, reserveren is niet nodig.

Voor wie eraan twijfelt: de blokken zijn terug aan de brug. Ze werden tijdelijk weggenomen in functie van de jumping in De Kraal. ©  kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio