©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie houdt controles op alcohol en drugs in het verkeer

Temse / Kruibeke -

Het voorbije weekend werden er extra verkeerscontroles gehouden in Temse en Kruibeke. Verschillende bestuurders liepen tegen de lamp voor rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Pieter Van Hecke

Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een 34-jarige man uit Antwerpen en een 18-jarige man uit Kruibeke legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Tijdens een controle van een voertuig werd drugs gevonden bij een minderjarige van 17 jaar. De drugs werden inbeslaggenomen.

Vier bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij speelden hun rijbewijs kwijt voor enkele uren. Acht bestuurders werden dan weer betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Zij kregen een onmiddellijk inning van 174 euro onder de neus.

Zeven bestuurders werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarvoor kregen ze een boete van 116 euro. Twee bestuurders kregen een boete omdat de kinderen achteraan de veiligheidsgordel niet droegen.

Er werden tijdens een patrouille ook nog enkele foutparkeerders geverbaliseerd en in de Hoogkamerstraat werden enkele bestuurders betrapt die in de verkeerde richting reden.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio