©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie en inspectiediensten voeren controles uit op zwartwerk en transport van voeding

Beveren / Sint-Gillis-Waas -

De politie van Waasland-Noord hield een gezamenlijke controleactie met de collega’s van verschillende inspectiediensten. De actie was voornamelijk gericht op de controle van zwartwerk en het transport van voeding.

Pieter Van Hecke

De controles vonden plaats op de Gentseweg in Beveren en aan de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas. In totaal werden 46 bedrijfsvoertuigen en 62 personen onderworpen aan een grondige controle. De inspectiediensten namen deel aan de actie om inbreuken op te sporen op zwartwerk, sluikwerk, sociale wetgeving, werkloosheidstelsel en voedselveiligheid.

Bij de controle werden verschillende inbreuken vastgesteld. Een transporteur van pakketjes had niet de nodige vervoersvergunning en kreeg hiervoor een boete van 990 euro. Voor een inbreuk op ladingzekering moest een bestuurder 1.000 euro ophoesten. De sociale inspecteurs van de RSZ, RVA en RSVZ hebben meerdere inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld. De inspecteurs van het FAVV troffen een voertuig met voedingswaren aan zonder koelsysteem. Daarom was de temperatuur in de laadruimte te hoog en werden de producten in beslag genomen en vernietigd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio