Merian Kruiger. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik kom uit Nederland maar was nooit eerder in België”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Merian Kruiger (21).

“Ik kom uit het niet zo verre Haarlem, maar groeide op in Groningen. Dat is een serieus eindje hier vandaan. Dat verklaart ook waarom ik nu voor het eerst in België ben. Antwerpen is een erg fijne bestemming voor een korte kennismaking.”

“Het is een prachtige stad. Alles voelt zeer bourgondisch aan. Ik sta telkens vol ongeloof te kijken naar de opeenstapeling van prachtige gebouwen. Om nog maar te zwijgen van het heerlijke accent van de Antwerpenaar. Als ik iets bestel in een restaurant of bar, vergeet ik vaak te luisteren naar wat de ober zegt, omdat ik zo afgeleid ben door de klanken die uit zijn mond komen.”

“Samen met mijn vriendinnen doe ik wel vaker spontane tripjes. Natuurlijk moet er ook af en toe gewerkt worden, en dat doe ik als cameravrouw bij een bedrijf uit Amsterdam. Deze zomer schoot ik beelden op een heleboel nationale festivals waaronder Woodstock en Zeezout. Nadien maakte ik dan de aftermovie of dj-clips.”

“Het is een fijn beroep dat ik nog wel eventjes wil blijven doen, maar ik kijk ernaar uit om op een dag mijn koffers te maken en op een lange reis te vertrekken. Ik houd van ontdekken en rondtrekken, en wil mezelf graag onderdompelen in verschillende culturen. Een exacte bestemming heb ik voorlopig nog niet in gedachten, maar dat ik nu al eens kan proeven van de Antwerpse cultuur, is een mooi begin.” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio